6 tips voor het uitzoeken van een leaseauto

Een nieuwe leaseauto uitzoeken. Voor vele zakelijke rijders een leuke zoektocht als je een nieuwe baan hebt of als het huidige leasecontract afloopt. Van te voren is het budget bepaald, maar waar moet je verder allemaal rekening mee houden? Welke modellen zijn er en waar vind ik de beste deal? In dit artikel geven wij jou graag een aantal tips voor het uitzoeken van een nieuwe leaseauto.

1: Nieuwe leaseauto of jong gebruikte leaseauto

In jouw zoektocht naar een nieuwe leaseauto begin je bij het huidige aanbod. Dit in combinatie met jouw wensen. Waarschijnlijk had je van te voren al een bepaald model en klasse in gedachten. Toch is het verstandig om jezelf de vraag te stellen: wil ik een nieuwe leaseauto of een jong gebruikte leaseauto. Bij een jong gebruikte leaseauto heb je over het algemeen meer auto voor minder geld.

2: Maandelijkse kosten leaseauto

Als je op zoek bent naar een nieuwe leaseauto, dan begin je uiteraard bij het leasebudget van de nieuwe leaseauto. Zo kun je gericht op zoek naar een auto in de desbetreffende prijscategorie. De maandelijkse kosten zijn afhankelijk van de kilometrage, looptijd, de auto en aanvullende services.

3: De beste deals

Je kunt er haast een sport van maken. Je gaat online bij verschillende leasemaatschappijen op zoek naar de beste en scherpste deals. Vergelijk de deals bij de leasemaatschappijen en bekijk of deze aansluiten op jouw wensen. Sommige leasemaatschappijen kunnen goedkoper zijn dan anderen, maar bieden dan bijvoorbeeld geen aanvullende services aan.

Bekijk ook eens de meest populaire leaseauto’s, deze kunnen soms net even iets goedkoper zijn, omdat ze in grote getallen zijn ingekocht.

4: Leaseauto in het echt bewonderen

Als je al een bepaald model in gedachten hebt, dan kun je deze auto het beste in het echt bewonderen. Stap eens binnen bij de desbetreffende dealer of leasemaatschappij, vraag meer informatie op en maak een proefrit.

5: Bijtelling

De bijtelling van een leaseauto. Ook niet geheel onbelangrijk, als je graag privé wilt rijden met de leaseauto. Hoe hoger de fiscale waarde, hoe meer bijtelling je betaalt. Voor alle nieuwe leaseauto’s geldt een bijtelling van 22% en voor elektrische auto’s betaal je slechts 4% bijtelling. Ben je benieuwd naar de bijtelling? Dit kun je heel gemakkelijk uitrekenen.

lage bijtelling elektrische auto

Wil je graag zo min mogelijk bijtelling betalen? Dan is het aanbod elektrische auto’s ook zeker de moeite waard om te bekijken. Een elektrische auto leasen kan heel voordelig zijn en bovendien maak je ook nog eens een milieubewuste keuze. Automerken brengen steeds meer elektrische auto’s uit. Ook de actieradius en de laadinfrastructuur blijven zich verder ontwikkelen. Je betaalt in 2018 slechts 4% bijtelling over de volledige fiscale waarde. In 2019 veranderen deze regels.

6: Duur van het leasecontract

Tot slot is het ook belangrijk om te kijken naar de duur van het leasecontract. Je hebt verschillende leasevormen. Je hebt onder andere de keuze uit shortlease of full operational lease. Shortlease is met name interessant voor een periode van maximaal 24 maanden. Afhankelijk van jouw wensen en criteria maak je een keuze.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *