Nieuwe Nissan LEAF vanaf begin 2018 leverbaar

De nieuwe Nissan LEAF is er. Weg zijn de hobbelige ronde lijnen, weg is de schattige uitstraling. De LEAF is een serieuze auto en een serieuze concurrent voor de huidige EV’s. Want naast het uiterlijk heeft ook het innerlijk een upgrade gekregen. Met een betere efficiency en een groter accupakket, zal de LEAF ongeveer net zo ver komen als z’n verre neef, de Renault Zoe.

Mainstream EV’s

De elektrische auto hoeft het niet meer te hebben van een kleine doelgroep, het grote publiek is ook geïnteresseerd. Met de nieuwe LEAF lijkt Nissan dit te begrijpen. De auto ziet er strak uit, past binnen de Nissan familie en is niet vormgegeven als experiment maar als auto. Experimenteren doet Nissan overigens nog wel. De nieuwe LEAF zit tjokvol met de nieuwste technieken. Denk onder andere aan ProPILOT, een lane departure warning systeem die actief meestuurt. Ook is de nieuwe LEAF voorzien van een zogenaamd vehicle-to-grid techniek, zodat jouw LEAF straks stroom kan terugleveren aan jouw buurt.

Wat kost dat?

Van binnen ziet de LEAF er overzichtelijk en relatief luxe uit voor een elektrische auto. Zo op het eerst oog lijkt hard plastic minimaal aanwezig te zijn. De praktijktest moet dat uiteraard nog duidelijk maken. Wat ook nog duidelijk moet worden is de vanafprijs. In Amerika gaat de auto ongeveer 30.000 dollar kosten. Wij verwachten dat de LEAF in Nederland ongeveer dezelfde vanafprijs als de Ioniq en de ZOE heeft. Grofweg komt dat neer op zo’n 34.000 euro, of €50 bijtelling per maand. Interessant is de belofte van Nissan om later in 2018 ook een LEAF uit te brengen met een 60kWh accu. De Ampera-e – die in 2018 ook nog slecht beschikbaar is- heeft er dan een rechtstreekse concurrent bij die niet alleen beter leverbaar zal zijn, maar ook goedkoper!

In oktober is de nieuwe LEAF te bestellen en in februari zullen de eerste auto’s de weg op gaan in Nederland.

Lees hier meer over de vanafprijs, de configuratie en de levertijd van de nieuwe Nissan Leaf

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *