Leaseauto getest | Volvo XC 60

Dankzij Volvo Van der Schaaf Autobedrijven mochten wij een hele week de Volvo XC 60 testen. Verschillende collega’s stonden te popelen om de Volvo uit te proberen. Het design van de auto is een perfecte combinatie tussen luxe, kracht en innovatie. De Volvo XC 60 heeft drie verschillende uitvoeringen. Je kunt kiezen voor de Momentum (vanafprijs €59.995), Inscription (€64.775) of het R-Design (€63.195). De auto is beschikbaar met een diesel-, benzinemotor of Twin Engine. Het vermogen van de auto varieert tussen 184 pk tot 225 pk. In dit artikel geven wij onze mening over de Volvo XC 60 D4 AWD Geartronic Inscription. Met een aantal extra opties heeft de door ons geteste auto een fiscale waarde van €76.765.

Volvo XC 60 d4 AWD Geartronic Inscription

De Volvo XC 60 die wij een week mochten testen, beschikt over de volgende opties:

  • Business Pack Connect Plus
  • Intellisafe Proline + Winterline
  • Luxury Line met Front ‘Fisheye’ view
  • Scandinavian Line + Versatility Line
  • 20″ 5-dubbel Spaaks Black/Daimond Cut Velgen
  • Metallic lak
  • Noodreservewiel

Volvo XC 60 testen

De Volvo XC 60 oogt op het eerste gezicht groot, krachtig en stoer. De binnenkant van de auto straalt luxe en rust uit door de wit lederen bekleding en door de ruimte. Niet alleen oogt de auto ruim, de auto heeft daadwerkelijk veel ruimte. Dit merk je aan de ruime kofferbak en aan de beenruimte. De auto biedt extra comfort dankzij de elektrisch verstelbare voorstoelen. Het starten van de auto gaat razendsnel door de knop die je rechts omdraait. Daarnaast kun je gemakkelijk in een paar stappen je telefoon koppelen, om bijvoorbeeld je eigen muziek te luisteren via Spotify of om handsfree te kunnen bellen. Het systeem en de knoppen werken en reageren snel. De auto is gestart, je telefoon is gekoppeld, tijd voor de navigatie. Een bestemming invoeren is nog nooit zo makkelijk geweest met de navigatie van de Volvo XC 60! De auto is van alle gemakken voorzien. De 360 graden “Fisheye” camera biedt hulp bij het achteruitrijden en de Lane Keeping Aid ondersteunt bij snelheden van 65 tot 200 kilometer per uur door de positie op de weg te waarborgen.

Een groot voordeel en tevens een enorme luxe in de koude wintermaanden, is de stoelverwarming voor en achter en de stuurverwarming. Met een sprint 0 naar 100 kilometer in slechts 8,4 seconden is de Volvo XC60 een auto die je aardig op zijn staart kan trappen. De auto is comfortabel en heeft een goede wegligging, waardoor je bijvoorbeeld tijdens het rijden bijna niets merkt van de wind. Een ander voordeel van deze auto is zijn hoge zit. Je hebt hierdoor een goed overzicht op de weg en dat zorgt voor een veilig gevoel.

Volvo XC 60 leasen

Met een prijs vanaf €59.995 is deze auto niet voor iedere zakelijke rijder geschikt. Bovendien is de Volvo XC 60 niet heel zuinig. De auto heeft energielabel D met een C02 uitstoot van 136 gram per kilometer. Wil je de Volvo XC 60 leasen? Voor de Volvo XC 60 D4 AWD Geartronic Inscription betaal je 22 procent bijtelling. Dit betekent een netto bijtelling van 575 euro per maand (belastingschaal 40,8%) en 732 euro per maand bij een belastingschaal van 52%.

Voor de Momentum komt dit bedrag uit op 450 euro per maand (belastingschaal 40,8%) en 572 euro per maand bij een belastingschaal van 52%. Voor de auto die wij een week testten mag je flink in de buidel tasten. Je betaalt 76.765 euro maar daar krijg je natuurlijk een prachtige auto met veel rijcomfort voor terug!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *