Leaseauto getest | Maserati Ghibli

Dankzij Munsterhuis Sportcars mochten wij een aantal dagen de Maserati Ghibli testen. Wij konden natuurlijk niet wachten om in deze prachtige, Italiaanse auto te mogen rijden. Deze auto is uiteraard niet zomaar een doorsnee auto, maar als echte autogekken gaat ons hart hier zeker sneller van kloppen. In dit artikel delen wij onze eigen (rij)ervaring met de Maserati Ghibli en vertellen wij alles wat je over deze auto moet weten.

Maserati Ghibli video review

Maserati Ghibli testen

De Maserati Ghibli is een auto met grote historie en is van origine een echte sportwagen. Sterker nog, de Maserati is de eerste sportwagen met een 4-deurs carrosserie. Het kleine broertje van de Quattroporte is een perfecte combinatie van kracht, luxe, stijl en sportiviteit. Hiermee is de auto bij uitstek geschikt voor het zakelijke segment.

Deze Italiaanse auto doet zijn afkomst echt eer aan. Alles klopt tot in detail aan de Maserati Ghibli. Als we kijken naar het interieur heeft de auto prachtige zwarte lederen bekleding met witte stiksels. Dit oogt niet alleen luxe, het straalt er aan alle kanten vanaf. Een paar mooie details zijn onder andere het klokje midden in het dashboard en het prachtige logo dat verwerkt is in de sportstoelen. Bovendien zijn de flippers aan de zijkanten van het stuur ook een mooi detail, waar je overigens ook mee kunt schakelen.

Door de v6 dieselmotor die erin ligt, kun je heerlijk het gas intrappen. De auto rijdt en reageert heel direct, waardoor je goed kunt doorrijden met deze Italiaanse beauty. Zodra je de sportknop indrukt, klinkt de motor als muziek in je oren. De auto heeft een vermogen van 275 pk en gaat in slechts 6,3 seconden van 0 naar 100 kilometer. De auto is overigens niet heel zuinig, doordat de auto energielabel E met een CO2 uitstoot van 158 gram per kilometer heeft.

De opties van de Maserati Ghibli

De Maserati Ghibli uit 2017 die wij een aantal dagen mochten testen is uitgerust met de volgende opties:

  • Sport pakket elektrisch verstelbare sportstoelen
  • Adaptive cruisecontrol
  • Lederen bekleding (inclusief het dashboard)
  • Nero Ribelle interieur
  • Harman Kardon geluidsinstallatie
  • Getinte ramen achter
  • 20 inch Urano velgen
  • Sport stuurwiel

Maserati Ghibli leasen

Wat betekent dit voor de zakelijke rijder? De auto die wij een aantal dagen op bezoek hadden heeft een fiscale waarde van 111.148 euro. Uiteraard is deze auto niet voor iedere zakelijke rijder geschikt. Wil je de Maserati Ghibli graag leasen? Voor deze Italiaanse auto betaal op basis van een 52% belastingschaal een nettobijtelling van ongeveer 1060 euro. Het is hiermee zeker niet de goedkoopste auto om te leasen, je kunt het vergelijken met een flinke BMW 5-serie, Audi A6 of een Mercedes E-klasse, maar wil je eens iets anders en ga je voor een stukje emotie en beleving, dan is dit jouw perfecte leaseauto.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *