Winterbanden voor je leaseauto, zo geregeld

Ieder jaar omstreeks oktober worden de huidige banden van de leaseauto massaal ingeruild voor winterbanden. Winterbanden bieden extra grip en veiligheid tijdens winterse omstandigheden. Een tip is om niet te wachten tot het moment dat iedereen zijn bandenwissel wil laten uitvoeren. Hoe kun je het beste en zo snel mogelijk een bandenwissel regelen? In dit artikel leggen we het allemaal aan je uit.

Winterbanden voor je leaseauto

Met winterbanden onder je leaseauto heb je tijdens sneeuw, ijzel of gladheid een betere wegligging, meer grip en controle over je leaseauto. Het is zeker aan te raden om voor ieder seizoen de banden te wisselen. Winterbanden zijn overigens niet standaard opgenomen in het leasecontract. Bij de leasemaatschappij kun je op ieder gewenst moment aangeven dat je de winterbanden alsnog als extra optie wilt opnemen in het leasecontract.

Winterbanden bij het leasecontract inbegrepen?

Heb je de winterbanden als extra optie opgenomen in het leasecontract, maar heb je nog niet eerder de banden gewisseld? Dan kun je online een afspraak maken bij Profile of Kwikfit op een moment dat het jou het beste uitkomt. Uiteraard is dit wel afhankelijk van de gemaakte afspraken met de desbetreffende leasemaatschappij.

Wil je graag winterbanden voor je leaseauto en heb je al eerder de banden gewisseld? Dan kun je een afspraak maken bij de desbetreffende leverancier (Profile, Kwikfit of een garage) waar de banden zijn opgeslagen. Mocht je niet weten waar de banden zijn opgeslagen, dan is het aan te raden om even contact op te nemen met de leasemaatschappij. Zij kunnen je precies vertellen waar de banden van je leaseauto zijn opgeslagen.

1 reactie

  1. Fleet Acces op zegt:

    Uitstekend artikel om met lezers te delen, want het bevat handige tips. Om de drukte te vermijden, moet je niet tot het laatste moment wachten om winterbanden te plaatsen. Dit is ook het geval bij inbraakpreventie. Neem op tijd de juiste stappen, zoals de aanschaf van een klasse vier top alarm. Voordeel hiervan is ritregistratie, geen bediening vereist, her-inbouw van oude naar nieuwe auto en goedkope erkende PAC meldkamer.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *