Waze app versus Google Maps

Een app die actief alternatieve routes adviseert, files en flitsmeldingen weergeeft en tot slot navigeert naar jouw gewenste bestemming. Het is mogelijk met de navigatie-app van Waze. Google Maps is een van de meest bekende en tevens gebruiksvriendelijke navigatie-app. Toch mist de app een aantal features zoals actieve flitsmeldingen. Alhoewel Google Maps onlangs heeft aangekondigd ook snelheidscontroles op de route te willen melden, is de Waze-app een ideale navigatie-app die onterecht iets minder bekend is.

Tijdens de wintersport vakantie hebben wij de app van Waze uitgebreid getest. In dit artikel zetten wij graag de voor- en nadelen van de Waze-app voor je op een rijtje.

Voordelen Waze app

Je zou kunnen zeggen dat de app van Waze ‘the best of both worlds’ is. De Flitsmeister-app en Google Maps in één handige app. Je ziet vaak dat automobilisten Flitsmeister en Google Maps tegelijkertijd gebruiken. Google Maps als navigatie-systeem en Flitsmeister voor de snelheidscontroles. Met de Waze-app behoort dit tot de verleden tijd.

Waze-app

Een groot voordeel van Waze is dat je de app onderweg kunt raadplegen voor live verkeersinformatie. Onderweg geeft de app meteen een alternatieve route aan als je mogelijk in de file komt te staan. In vergelijking met Google Maps kwamen wij er gaandeweg achter dat de Waze app veel accurater is. De Waze-app geeft veel sneller alternatieve routes weer.

Een voorbeeld: Onze wintersport vakantie begon in Friesland en zou eindigen in Ehrwald (Oostenrijk). Waze gaf aan dat wij er binnen 8.20 uur zouden zijn. Met Google Maps zouden wij er ruim 9.10 uur over doen. De keuze was dus snel gemaakt!

De app van Waze moet je zien als een soort van ‘community app’. Net zoals Flitsmeister kun je heel gemakkelijk andere gebruikers helpen door een flitser of een file op de route te melden. Een nadeel van de Waze-app is dat je, net zoals de Flitsmeister-app, niet actief een pop-up melding krijgt. De snelheidscontroles worden op het scherm weergegeven.

Een ander voordeel van de app is dat je Waze ook via Apple CarPlay kunt gebruiken. Zo zie je nog gemakkelijker alle live verkeersinformatie op jouw scherm.

Voordelen Google Maps

Google Maps is een van de meest gebruikte navigatie-apps van Nederland. De app is gebruiksvriendelijk, snel en laat heel duidelijk zien welke route je moet volgen.

Toch zijn de actieve snelheidscontroles een groot gemis. De meeste bestuurders gebruiken daarom naast Google Maps, de Flitsmeister-app voor de snelheidscontroles. Google Maps heeft onlangs aangekondigd de app te verbeteren door snelheidscontroles op de route te melden. Het is op dit moment nog onduidelijk of het alleen gaat om de flitspalen of dat de mobiele snelheidscontroles tevens worden gemeld.

In de VS en het Verenigd Koninkrijk is de nieuwe update al uitgerold. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de update ook beschikbaar wordt in Nederland.

Voor dagelijks gebruik of een vakantie is het dus zeker aan te raden om de route te vergelijken via Google Maps én Waze. Beide apps zijn zeer gebruiksvriendelijk, waarbij Waze via Apple Carplay te gebruiken is en iets sneller is in live verkeersinformatie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *