Volvo S60: eerste Volvo zonder dieselmotor

Volvo heeft een duidelijke visie voor de toekomst: het automerk wil in de toekomst geen dieselmotoren meer ontwikkelen. De introductie van de nieuwe Volvo S60 is een echte primeur voor Volvo, want dit is het eerste model dat zonder dieselmotor wordt aangeboden. Vanaf 2019 wil Volvo alleen nog maar (plug-in) hybride modellen (met een benzinemotor) en volledig elektrische auto’s uitbrengen. Volvo heeft al een aantal (plug-in) hybride modellen waaronder de V60, XC60 en de 90-serie. Zij laten hiermee zien dat zij bezig zijn met de toekomst naar elektrisch..

Visie Volvo op elektrisch

In 2017 gaf Volvo Cars al aan dat zij zich willen focussen op elektrische auto’s. Deze strategie hebben zij verder uitgerold en het doel is dat in 2025 de helft van alle verkochte modellen 100% elektrisch moet zijn. Dit kondigde de autofabrikant aan tijdens de Beijing International Automotive Exhibition (Auto Show 2018).

Håkan Samuelsson (president en chief executive Volvo Cars): “Our future is electric and we will no longer develop a new generation of diesel engines. We will phase out cars with only an internal combustion engine, with petrol hybrid versions as a transitional option as we move towards full electrification. The new S60 represents the next step in that commitment.”

Volvo S60 in 2018

De nieuwe Volvo S60 die later dit jaar verschijnt is verkrijgbaar met een vier cilinder Drive-E benzinemotor en is beschikbaar in twee plug-in hybride versies. De mild hybride uitvoeringen volgen in 2019. Het verschil tussen een hybride en een mild hybride is dat bij een hybride een hoogspanningstechniek van 400 tot 600 volt wordt gebruikt. Bij een mild hybride is dit maar 48 volt. Volvo start in de herfst met de productie van het nieuwe model in de gloednieuwe fabriek in Charleston, South Carolina.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *