Volledig elektrische Maserati komt eraan!

In het Italiaanse Balocco, gelegen tussen Milaan en Turijn, presenteerde FCA-baas Sergio Marchionne het nieuwe vijfjarenplan van het concern. Opvallend waren onder meer de plannen van Maserati. Maserati wordt namelijk het eerste merk van FCA (Fiat Chrysler Automobiles) dat zich volledig stort op gedeeltelijk en volledig elektrische auto’s. De volledig elektrische auto’s vallen onder Maserati’s ‘Blue Label’.

Elektrische Maserati

Er worden (volgens het vijfjarenplan) tot 2022 maar liefst zes nieuwe auto’s gelanceerd: een nieuwe ‘D-UV’ (SUV) die gebruik gaat maken van de techniek van de Alfa Romeo Stelvio, de nieuwe Maserati Levante, de Maserati Ghibli MCA, de nieuwe Maserati Quottroporte én tot slot de opvolger van de Gran Turismo MCA en de GranCabrio MCA: de nieuwe Maserati Alfieri en de nieuwe Maserati Alfieri Cabrio. Vier daarvan zijn beschikbaar als 100% elektrisch. Er is nog geen informatie vrijgegeven over de actieradius.

Elektrische Maserati Alfieri

De vierwielaangedreven Maserati Alfieri gaat het spits afbijten onder het label Maserati Blue en de plannen zijn groots. Zo belooft de fabrikant een acceleratie van 0 naar 100 km/h in 2 (twee!) seconden. De volledig elektrische Maserati Alfieri wordt verwacht in 2020.

In de onderstaande productplaat is te zien wat de elektrische plannen zijn van Maserati tussen 2018 en 2022:

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *