Top Dutch doet nieuwe poging om Tesla’s Gigafactory naar Noord-Nederland te halen

Maandagavond 7 februari 2018 vond de derde kick-off van de Top Dutch campagne plaats. Met de campagne Electrify wil het Noord-Nederlandse initiatief Top Dutch, Tesla verleiden om de batterijfabriek Gigafactory naar Noord-Nederland te halen. Volgens de drie gedeputeerden van Economische zaken hebben de drie provincies enorm veel potentie. Top Dutch wil met deze campagne de regio op de kaart zetten bij internationale investeerders.

Campagne Electrify

De derde campagne ‘Electrify’ richt zich op ludieke wijze vooral op de topman van Tesla, Elon Musk. Top Dutch doet de topman ‘an offer he can’t refuse’, aldus Top Dutch. Een aanbod van zonnepanelen en 20.000 elektrische auto’s ter waarde van 2,5 miljard dollar. De initiatiefnemers hebben de stoute schoenen aangetrokken en billboards vlakbij het hoofdkantoor van Tesla in Silicon Valley geplaatst. In de advertenties richt de campagne zich duidelijk tot de topman Elon Musk door de tekst ‘Hi Elon! Got 5 million solar panels? Let’s do business! Call us.’ Elon Musk kan Top Dutch bellen en krijgt dan een keuzemenu met een aantal opties. De eerste keuzeoptie luidt ‘Press 1 if you are Elon Musk’. Daarnaast is het mogelijk dat mensen een boodschap voor de topman achterlaten. Deze boodschappen gaat Top Dutch online verspreiden.

De Gigafactory naar Noord-Nederland

De Gigafactory naar Noord-Nederland halen is niet alleen een kans voor de drie provincies, door de boost voor de economie en de potentie. Het biedt ook kansen voor Tesla, omdat er een enorme vraag naar elektrische auto’s in (Noord-)Nederland is. Vraag naar 20.000 Tesla’s, aldus Top Dutch.

Met onderstaande video probeert Top Dutch Elon Musk op een komische manier te prikkelen, door net te doen alsof Elon Musk alles uit zijn handen laat vallen, direct naar Nederland vliegt en zaken wil gaan doen met Top Dutch. Kortom, een campagne die hopelijk zijn vruchten afwerpt door enerzijds het Noorden heel positief en ludiek te profileren en anderzijds Elon Musk over te halen om de Gigafactory naar Noord-Nederland te halen. Wordt vervolgd…..

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *