TomTom lanceert twee API’s voor route elektrische auto

Je navigatiesysteem koppelen met je elektrische auto en realtime informatie over de laadstatus ontvangen? Het moet mogelijk zijn met de twee API’s die TomTom heeft ontwikkeld. Het navigatiesysteem berekend op welke momenten je moet laden, de verwachte aankomsttijd en geeft realtime informatie over waar de openbare oplaadpunten zich op jouw route bevinden.

Route voor elektrische auto’s berekenen

TomTom stelt twee API’s beschikbaar voor ontwikkelaars die deze kunnen gebruiken om gegevens te implementeren zoals de actuele laadstatus en realtime informatie over de beschikbare laadpalen op de route. De Long Distance EV Routing Api plant een route en het algoritme berekent de rest. Zoals de verwachte aankomsttijd en de beschikbare laadpunten op de route. Tom Tom houdt overigens met deze berekening alleen rekening met de kortste route en niet de goedkoopste.

De tweede API stelt informatie beschikbaar over de laadpunten en het type aansluiting. Je kunt dus direct bekijken bij welke laadstations je met jouw elektrische auto terecht kunt.

Toekomst elektrische mobiliteit

Dit is een mooie stap voor de elektrische rijders. Voor de Tesla rijders onder ons is dit niets nieuws. Tesla heeft deze functionaliteit al geïntegreerd in de huidige modellen. Dit is ook een van de punten waar Tesla zich mee onderscheidt. Het navigatiesysteem van Tesla berekend het namelijk allemaal voor jou. Met deze twee API’s probeert TomTom het elektrisch rijden nog eenvoudiger te maken.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *