Tesla Model 3? 5 Tips voor Tesla Model 3 rijders

De Tesla Model 3, één van de meest populaire elektrische auto’s van dit moment. De Tesla Model 3 vergelijken wij ook wel met een iPhone op wielen. De elektrische auto zit bomvol technologie en heeft gigantisch veel snufjes. In dit artikel geven wij 5 tips voor de Tesla Model 3 die het leven met een Tesla Model 3 nét iets makkelijker maken ;).

Tip 1: de Tesla Model 3 ont- en vergrendelen met je smartphone

Heb je net jouw Tesla Model 3 in ontvangst genomen? Dan weet je inmiddels dat een sleutel om de auto te ontgrendelen tot de verleden behoort. Via het bijgeleverde pasje kun je de Tesla Model 3 ont- en vergrendelen. Het is ook mogelijk om je smartphone als telefoonsleutel te gebruiken. De connectie kun je maken via de app van Tesla. Je hebt immers altijd je smartphone bij de hand.

De app van Tesla heeft allerlei functionaliteiten, waaronder het ver- en ontgrendelen van de auto, maar ook inzage in de batterijstatus en laadsnelheid. Tenslotte kun je met de app het knipperlicht bedienen, de claxon, de auto alvast starten en de voor- en achterklep openen. Er komt geen kaart of sleutel meer aan te pas.

Overigens, doe niet zoals onze collega Hilda, die haar mobiele telefoon met een lage batterij in de auto liet liggen terwijl ze zelf uitstapte en de deur achter zich dicht deed. Helaas viel haar telefoon net in die tijd uit, waardoor ze én niet meer kon instappen, verder rijden én niet kon bellen om hulp. Tip; zorg er dus voor dat je telefoon altijd voldoende is opgeladen en dat je de telefoon niet in de auto vergeet. In het algemeen is het sowieso verstandig om altijd een back-up achter de hand te hebben. In dit geval betekent dat dus altijd met je smartphone en het bijbehorende pasje de deur uit.

Tip 2: Tesla Model 3 met maximaal laadvermogen opladen bij de Tesla Superchargers

Alle Tesla Superchargers zijn voorzien van een nummer en een letter A/B. Dat betekent dat er twee Tesla’s op een Tesla Supercharger kunnen opladen. Het laadvermogen wordt in dit geval verdeeld over twee auto’s. Indien het mogelijk is, adviseren wij om de Tesla Model 3 bij een Tesla Supercharger neer te zetten waar geen andere auto aan het opladen is. Als je de Tesla Model 3 aan een Tesla Supercharger zet waar geen andere auto staat, dan kan de auto met maximaal laadvermogen opladen.

Houd er bovendien rekening mee dat de Tesla Model 3 standaard voorzien is van een CCS-aansluiting. Dat betekent dat de Tesla Model 3 nog sneller kan opladen in tegenstelling tot een Tesla Model S of Tesla Model X zonder CCS-adapter.

Tip 3: Tesla Model 3 opladen tot 80%

Bovendien is het sowieso aan te raden om niet te wachten totdat de Tesla Model 3 weer tot 100% is opgeladen. Meestal daalt de laadsnelheid na 80%. Mocht je onderweg zijn, kun je het beste alleen het aantal kilometers laden die je daadwerkelijk nodig hebt om op plaats van bestemming aan te komen. Thuis of op het werk kun je bijvoorbeeld wel de Tesla Model 3 opladen totdat auto weer volledig tot 100% is opgeladen.

Tip 4: Check regelmatig het verbruik van de Tesla Model 3

Om niet voor verrassingen te komen staan, raden wij aan om regelmatig het verbruik van je ritten in de Tesla Model 3 te bekijken. Het verbruik tijdens de rit geeft een aardige indicatie over de daadwerkelijke actieradius van de Tesla Model 3. Je weet precies wanneer je bijvoorbeeld zuiniger moet rijden of juist kunt doorrijden. Het verbruik in de Tesla Model 3 kun je bekijken door links onderaan het scherm naar rechts te swipen.

Tip 5: instructievideo’s van de Tesla Model 3

De Tesla Model 3 zit boordevol snufjes. Grote kans dat je deze lang nog niet allemaal ontdekt hebt. Op de website van Tesla kun je een aantal instructievideo’s van de Tesla Model 3 bekijken. De video’s gaan onder andere over de geavanceerde Autopilotfunctie, de sleutelkaart, de Tesla-app en het opladen van de Tesla Model 3.

Tesla Model 3 leasen in 2019

Rijd je momenteel nog geen Tesla Model 3, maar heb je wel interesse in het leasen van een Tesla Model 3? Fiscaal gezien is het zeker de moeite waard om in 2019 nog de overstap te maken naar een Tesla Model 3. Via zakelijkelektrischleasen.nl kun je de gewenste auto samenstellen en meteen bestellen. Je ziet overigens ook meteen wat je maandelijks kwijt bent aan het leasen van een Tesla Model 3.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *