Randstad gaat massaal aan de EV

Aankomende jaren zal het aantal EV’s in de Randstad explosief gaan groeien.  In de regio’s Utrecht en Amersfoort zal het aantal auto’s met een stekker binnen vier jaar verdubbelen en in Den Haag en omstreken zal dit zelfs al binnen twee jaar plaatsvinden. Dit zal netbeheerder Stedin, in samenwerking met onder andere ElaadNL, vandaag bekend maken. 

Belangrijkste factor is de steeds lager wordende aanschafwaarde van de elektrische auto. In het onderzoek wordt de populariteit van de Tesla Model 3 als argument opgevoerd. Deze is goedkoop en biedt een betere range dan de huidige auto’s in dezelfde prijscategorie. Ook de groeiende productie van elektrische auto’s bij verschillende autofabrikanten zal het aantal elektrische auto’s op de weg doen toenemen.

Welke aanpassingen er aan het laadnetwerk moeten plaatsvinden om de grote hoeveelheid elektrische auto’s van stroom te kunnen voorzien, is tot op heden nog onduidelijk. Feit is wel dat de infrastructuur ongetwijfeld steeds beter gaat worden, als de vraag hiernaar toeneemt.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *