Meest populaire leaseauto’s januari 2018

Als we kijken naar de hoeveelheid leaseauto’s die afgelopen maand nieuw zijn ingezet, dan zien we een behoorlijke stijging ten opzichte van januari 2017. In januari 2018 zijn er maar liefst 24.946 nieuwe leaseauto’s geregistreerd (tegenover 17.034 in januari 2017). Kijken we naar de top tien meest populaire leaseauto’s, dan neemt Volkswagen een prominente plek in door de top vier volledig te bezetten. De Skoda Octavia combi staat op de vijfde plek en op nummer tien staat de Renault Megane estate.

In dit artikel zetten we de top tien populaire leaseauto’s en de top vijf populaire elektrische auto’s van afgelopen maand voor je op een rijtje.

Top 10 meest populaire leaseauto’s januari 2018

Afgelopen maand was vooral de Volkswagen Polo een populaire leaseauto. Van deze auto zijn er maar liefst 1.200 geregistreerd. De Volkswagen Polo wordt op de voet gevolgd door 1.198 Volkswagen Up’s. Niet zo heel gek dat de Volkswagen populair blijft onder de zakelijke rijder, de auto bleek namelijk ook het afgelopen halfjaar de populairste leaseauto te zijn. Hieronder vind je een overzicht van de gehele top 10 populaire leaseauto’s van afgelopen maand:

 1. Volkswagen Polo
 2. Volkswagen Up!
 3. Volkswagen Golf
 4. Volkswagen Tiguan
 5. Skoda Octavia combi
 6. Hyundai i10
 7. Ford Fiesta
 8. Opel Karl
 9. Kia Picanto
 10. Renault Megane estate

Top 5 meest populaire elektrische auto’s januari 2018

Naast de top 10 populaire leaseauto’s, hebben we ook gekeken naar de meest populaire elektrische auto’s onder de zakelijke rijder. De Opel Ampera-e stond afgelopen maand met stip op nummer 1. Hieronder vind je een overzicht van de gehele top-5 meest populaire elektrische auto’s van afgelopen maand:

 1. Opel Ampera-e
 2. BMW I3
 3. Renault ZOE
 4. Tesla model S
 5. Tesla model X

Opvallend is het ontbreken van de Nissan Leaf. Dit heeft ermee te maken dat het nieuwe model nog niet wordt uitgeleverd, terwijl het oude model vanzelfsprekend weinig meer wordt besteld. Op basis van de cijfers zien we dat Opel de al in 2017 bestelde Ampera-e’s langzamerhand begint uit te leveren, vandaar deze eerste positie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *