Overal elektrische auto opladen met powerbank

Een elektrische auto opladen op een plek waar jij wilt? Het is mogelijk met de laadpaal voor elektrische auto’s van Volkswagen. De powerbank voor je telefoon kennen we allemaal. Volkswagen heeft op de Autosalon van Genève de ‘flexibele’ laadpaal, oftewel de powerbank voor elektrische auto’s onthuld.

Met deze 360 kWh laadpaal is een elektrische auto binnen 17 minuten weer voor 80 procent opgeladen. In 2019 gaat Volkswagen de eerste laadpalen in Wolfsborg plaatsen.

Elektrische auto overal opladen

Als elektrische rijder moet je altijd rekening houden met de locaties van de openbare oplaadpunten. Uniek aan deze laadpaal is dat je de laadpaal in principe overal kunt neerzetten. Dit maakt het opladen van elektrische auto nog gemakkelijker. De ‘powerbank’/laadpaal voor de elektrische auto’s heeft een laadvermogen van 360 kWh. Het automerk geeft aan dat een gemiddelde laadsessie ongeveer 17 minuten duurt. In deze situatie is er uitgegaan van een Volkswagen e-Golf die weer voor 80 procent is opgeladen.

Volkswagen geeft aan dat er vier elektrische auto’s tegelijkertijd kunnen opladen. De flexibele laadpaal is met, maar ook zonder het stroomnet te gebruiken.

Laadpalen beschikbaar in 2019

De nieuwe laadpalen van Volkswagen klinken voor een elektrische rijder als muziek in de oren. Het automerk gaat dit jaar in Wolfsborg de eerste laadpalen plaatsen. Vanaf 2020 gaat Volkswagen op meerdere locaties de laadpalen plaatsen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *