Onthulling Tesla Roadster

Met een aanschafprijs van meer dan twee ton (US dollar) is de Tesla Roadster nou niet echt een voorbeeld van een zakelijke auto, maar vooruit: het is vrijdagmiddag.

Onthulling Tesla Roadster door Elon Musk

Afgelopen nacht werd in Silicon Valley de nieuwe Tesla Semi Truck gelanceerd, een 100% elektrische vrachtwagen met een bereik van 800 kilometer die in een half uur weer tot 600km kan opladen (met achterliggend idee dat de chauffeur tijdens het lossen gaat opladen en dus zonder vertraging weer onderweg kan). Uit de laadklep kwam echter nog een verrassing tevoorschijn: de nieuwe Tesla Roadster.

Tesla Roadster

De Tesla Roadster? Ja, hier begon het in 2008 allemaal mee voor Tesla. Tussen 2008 en 2012 werd deze volledig elektrische sportauto, gebaseerd op de Lotus Elise, ontwikkeld door Tesla. In die vier jaar zijn er zo’n 2.500 auto’s geproduceerd in 31 landen wereldwijd. In Nederland zijn er in totaal slechts 27 afgeleverd. Met de Tesla Roadster deed de Amerikaanse autofabrikant ervaring op, waarbij deze ervaringen hebben geleid tot het ontwikkelen van de Tesla model S, die sinds 2013 in Nederland verkrijgbaar is (en de best verkochte 100% elektrische auto in Nederland is).

De nieuwe Tesla Roadster

Nieuwe Tesla Roadster

De nieuwe Tesla Roadster heeft indrukwekkende en haast ongeloofwaardige specificaties:

  • Actieradius: 1000km
  • Accupakket: 200 kWh
  • Van stilstand naar 60mph (0 – 97 km per uur): 1,9 (!!) seconden
    (Dat is bijvoorbeeld sneller dan de Bugatti Chiron)
  • Topsnelheid: Ruim 400 km per uur (250 mph)
  • Drie elektromotoren
  • Koppel: 10.000 Nm
  • Aantal zitplaatsen: vier

Tesla Roadster stuur

Aanschafprijs en aanbetaling Tesla Roadster

Niet alleen de specificaties zijn bizar, dit geldt ook voor de aanschafprijs. Je kunt de Tesla Roadster aanschaffen voor 200.000 dollar. Om deze auto alvast te reserveren, moet je wel meteen 50.000 dollar aanbetalen. Bij de Tesla model 3 was er nog sprake van een aanbetaling van 1000 dollar.

Tesla Roadster Founders Series

Wil je liever nog een specialere editie, dan kun je gaan voor de Founders Series, een speciaal geproduceerde oplage van slechts 1000 exemplaren. Deze heeft ook wel een speciaal prijskaartje, namelijk van 250.000 dollar. Dit volledige bedrag moet wel direct bij reservering worden overgemaakt. Hoeveel mensen dit hebben gedaan, is op dit moment nog niet bekend.

Bestel je hem nu, dan moet je nog wel even wachten voordat je het gaspedaal van de Tesla Roadster kunt indrukken, want naar verwachting komt de Tesla Roadster pas in 2020 op de markt. Er wordt op diverse blogs dan ook volop gespeculeerd in hoeverre Tesla op deze manier extra geld probeert op te halen voor andere bedrijfsonderdelen. Bekend is in ieder geval, dat de productie van de Tesla model 3 fikse vertraging heeft opgelopen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *