Nissan Leaf voorziet wijk in Amsterdam van groene stroom

Nissan heeft met de Nissan Leaf een primeur te pakken. De Nissan Leaf, een elektrische deelauto van Buurauto, heeft tijdens een pilotfase voor het eerst stroom teruggeleverd aan woningen in Amsterdam via een Vehicle-to-Grid laadpaal van NewMotion. Het automerk is dit initiatief gestart in samenwerking met Buurauto, NewMotion, Alliander en Amsterdam CitySmart.

Pilot met Nissan Leaf ontvangt én levert groene stroom

Het automerk is onlangs in samenwerking met Buurauto, NewMotion, Alliander en Amsterdam City Smart deze pilot gestart. Het doel van de pilot is om met elektrische auto’s een steentje bij te dragen aan duurzame energie. Dit willen bedrijven realiseren door de batterijen van elektrische auto’s, die de pieken en dalen van zon- en windenergie kunnen opvangen.

Voor de pilot maken de bedrijven gebruik van de Vehicle-to-Grid laadpalen van NewMotion. Via deze laadpaal is de Nissan Leaf volledig weer opgeladen en ook weer ontladen. In de pilotfase hebben de bedrijven bewust ervoor gekozen om te testen met gebruikers van de elektrische deelauto. Zo kunnen zij meer inzicht krijgen wat er op technisch, sociaal en economisch vlak werkt of wat zij juist kunnen verbeteren.

‘De rol van elektrische auto’s gaat verder dan mobiliteit. Het zijn rijdende batterijen. Nu al kunnen we apparaten en woningen van elektriciteit voorzien via al onze elektrische auto’s. Met deze pilot zetten we een volgende stap en koppelen we de auto aan het centrale, publieke elektriciteitsnet om dienst te doen als energiebuffer.’ Aldus Robbert Monteban, EV Director van Nissan Benelux.

Elektrische auto’s leveren groene stroom

In deze pilot is er tot dusver één Vehicle-to-Grid lader beschikbaar voor de deelauto. Maar dit aantal en het aantal elektrische auto’s zou in de toekomst snel kunnen toenemen. Een prachtig initiatief met een mooi doel. Wij zijn benieuwd naar het verloop en moedigen dit soort initiatieven van harte aan.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *