Mobility Service Nederland en Jedlix gaan samenwerken voor goedkoper en groener laden

Leasemaatschappij Mobility Service Nederland, de specialist in elektrische auto’s in Nederland, gaat samenwerken met Jedlix, de expert op het gebied van slim laden in Europa. Beide bedrijven zijn voorlopers op het gebied van elektrisch rijden en willen met deze samenwerking het opladen van de elektrische auto gemakkelijker maken.

Eenvoudig en goedkoper opladen van de elektrische auto

De verwachting is dat er in 2025 meer dan 10 miljoen elektrische auto’s op de Europese wegen rijden. Met de opmars van elektrische auto’s en duurzame energie neemt de druk op het elektriciteitsnet toe, wat de noodzaak voor slim laden steeds groter maakt. De gratis Jedlix app biedt hiervoor een oplossing, doordat de auto automatisch laadt op de groenste en goedkoopste momenten. Bijvoorbeeld als er veel windenergie beschikbaar is, of juist op dalmomenten op het net.

Omdat de energiepartijen Jedlix betalen voor de gecreëerde flexibiliteit kunnen elektrische rijders geld besparen door het slim laden van de elektrische auto. Op jaarbasis kan de besparing oplopen tot wel 200 euro per jaar. De berijder hoeft alleen de elektrische auto te koppelen met de Jedlix app, daarna vindt het slim laden automatisch plaats. Vanzelfsprekend is de auto volgeladen op de gewenste vertrektijd.

Het doel van deze samenwerking is om de leaserijders kennis te laten maken met het slim laden en de dienstverlening van beide partijen verder te integreren. Mobility Service Nederland en Jedlix slaan de handen ineen om de ideale ‘slim laden ervaring’ te creëren voor de elektrische leaserijder.  

Commercieel directeur Hilda Boerma: “Als expert op het gebied van elektrische mobiliteit, is het voor ons van cruciaal belang om onszelf te omringen met gerenommeerde partners die samen met ons willen investeren in de toekomst, de toekomst van de elektrische auto.”

Co-founder Jorg van Heesbeen: “Leasing speelt een belangrijke rol in de groei van elektrische auto’s en de adoptie van diensten zoals slim laden. We zijn trots dit partnerproject met Mobility Service Nederland aan te gaan en samen de beste ‘slim laden ervaring’ aan te bieden aan de elektrische leaserijder.” 

Over Mobility Service Nederland

Mobility Service Nederland B.V. is dé leidende leasemaatschappij in Nederland op het gebied van het leasen van elektrische auto’s. In 2009 was Mobility Service Nederland de eerste importeur van de Noorse Th!nk City, de eerste elektrische auto in Nederland. Door de jaren heen heeft het bedrijf veel expertise en praktijkervaring opgebouwd in het zakelijk leasen, met een specialisatie in elektrische auto’s.

Over Jedlix

Jedlix is het leidende platform voor Slim Laden van elektrische auto’s in Europa. Jedlix werkt samen met BMW, Tesla Motors, Renault en diverse energiepartners om de waarde van flexibiliteit in het laden van elektrische auto’s te ontsluiten op grote schaal, de cost of ownership te verlagen en een naadloze integratie op het elektriciteitsnet te realiseren.

1 reactie

  1. Jedlix, inderdaad een mooi principe. Maar…..

    het heeft er ook al eens voor gezorgd dat ik ‘sochtends met een niet opgeladen accu stond. Jedlix ‘praat’ met de auto en blijkbaar gaat er in die communicatie ook wel eens iets fout, Maar het is dan wel een hele slecht zaak dat daardoor de tesla niet meer wordt opgeladen.
    Dit was ook al bij Tesla bekent en zij gaven aan dat ik de app het best kon deïnstalleren…..

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.