Machtiging voor de leaseauto naar het buitenland

Ga je binnenkort met de leaseauto op vakantie naar het buitenland? Een leaseauto is geregistreerd op naam van de leasemaatschappij. In sommige landen heb je daarom een machtiging (buitenlandverklaring) voor de leaseauto nodig. Deze verklaring toont aan dat je als bestuurder officieel toestemming hebt gekregen van de leasemaatschappij om met de leaseauto naar het buitenland te rijden. In dit artikel geven wij een overzicht van de landen waar een machtiging voor een leaseauto naar het buitenland verplicht is.

Machtiging (buitenlandverklaring) voor de leaseauto verplicht?

Met een leaseauto ben je officieel geen eigenaar van de auto. De auto staat op naam van de leasemaatschappij. Als de politie je vervolgens aanhoudt, dan moet je via deze machtiging kunnen aantonen dat je de leaseauto mag meenemen naar het buitenland en deze niet gestolen is. Om deze reden is het daarom in sommige landen verplicht om een buitenlandverklaring mee te nemen. Zo kun je namelijk te allen tijde aantonen dat je wettelijk gezien in de leaseauto mag rijden.

In welke landen is de machtiging voor de leaseauto naar het buitenland verplicht?

Hieronder vind je een overzicht van de landen waarbij de machtiging verplicht is als je met de leaseauto naar het buitenland gaat:

  • Turkije
  • Tunesië
  • Marokko
  • Oekraïne

Wat is een machtiging buitenland voor leaseauto’s?

De machtiging voor de leaseauto naar het buitenland moet je aanvragen bij de desbetreffende leasemaatschappij. In zo’n machtiging zijn een aantal zaken vermeld:

  • Naam & woonplaats van de berijder
  • Type auto
  • Kenteken
  • Handtekening tekenbevoegde van de leasemaatschappij

De machtiging is naast het Nederlands, vertaald in het Frans, Engels en Duits.

Met de leaseauto op vakantie naar het buitenland

Naast een machtiging voor het buitenland, zijn er ook nog andere zaken waar je rekening mee moet houden voordat je met de leaseauto op vakantie naar het buitenland gaat. Bereid je extra goed voor en lees al onze tips!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.