X

Lightyear One maakt debuut in Nederland

Lightyear One maakt debuut in Nederland

Het moment was eindelijk daar. De Lightyear One is vanochtend rond de klok van 05.30 uur in Katwijk onthuld. De Lightyear One is de eerste volledig elektrische auto die op zonne-energie rijdt. De Lightyear One is veelbelovend met een actieradius van ruim 700 kilometer.

Lightyear One in Nederland

De eerste elektrische auto op zonne-energie, de Lightyear One, maakte vanochtend zijn debuut in de TheaterHangaar in Katwijk. Dit was het eerste moment voor het publiek om kennis te maken met het prototype van de Lightyear One. Onderstaande video geeft een kleine impressie van de elektrische auto op zonne-energie. Helaas heeft de start-up verder vrij weinig bekendgemaakt over de specificaties.

Video Lightyear One

De elektrische auto van de start-up Lightyear is veelbelovend. Het dak van de Lightyear One is voorzien van maar liefst vijf vierkante meter aan zonnecellen. Dit betekent dat je ruim 700 kilometer ver kunt rijden met de Lightyear One! De start-up geeft aan dat je in Nederland zo’n 20.000 kilometer kunt rijden op zonne-energie. Zonder de auto op te laden. Uiteraard is de elektrische auto ook thuis op te laden, via openbare oplaadpunten en het snellaadnetwerk.

Uitvoeringen Lightyear One

De Lightyear One is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: de Pioneer Edition en Lightyear One. De Pioneer Edition is alvast te reserveren. De Lightyear One heeft een vanafprijs van 149.000 euro. De aanbetaling is bijna het hele bedrag van de elektrische auto en bedraagt maar liefst 119.000 euro. Je bent dan wel een van de eersten waarbij de Lightyear One begin 2021 aan wordt uitgeleverd. Van deze uitvoering worden er in eerste instantie 100 exemplaren van geproduceerd. Inmiddels zijn er al 44 exemplaren gereserveerd.

De Lightyear One wordt medio 2021 verwacht. Ook deze uitvoering is alvast te reserveren tegen een aanbetaling van 19.000 euro. Voor 4.000 euro kun je ook exemplaar reserveren, maar de levering vindt dan wel pas plaats in 2022.

Lightyear One leasen

Heb je interesse in de Lightyear One? De Lightyear One is via de website van de start-up Lightyear alvast te reserveren. De elektrische auto op zonne-energie is leverbaar vanaf 2021.

Categories: Algemeen
Tjillie Sikkema: In december 2017 is Tjillie begonnen als marketeer bij Mobility Service Nederland. Zij is onder andere verantwoordelijk voor de PR & communicatie, (online) marketingcampagnes van onze verschillende labels, social media kanalen, e-mailmarketing en tot slot blogt en vlogt zij dagelijks voor Leaseblog.nl.
Related Post