Kan ik een afspraak inplannen voor een bandenwissel?

De gevolgen van het Coronavirus zijn ongekend. Bedrijven nemen allerlei maatregelen om ervoor te zorgen dat de service richting klanten door kan blijven gaan. Vanwege de huidige situatie krijgen wij regelmatig de vraag binnen of het momenteel mogelijk is om de bandenwissel uit te laten voeren. Op dit moment zijn alle garages in Nederland nog geopend. Het is dus zeker mogelijk om (online) een afspraak in te plannen voor de bandenwissel. Uiteraard moet je wel rekening houden met de RIVM-richtlijnen.

Bandenwissel leaseauto

Wellicht is een bandenwissel voor je leaseauto op dit moment niet een van je eerste prioriteiten, toch krijgen de leasemaatschappijen regelmatig deze vraag binnen. Zoals hierboven aangegeven, zijn alle garages in Nederland nog geopend. Je kunt daarom (online) een afspraak inplannen om je bandenwissel te laten uitvoeren.

Eerder de banden gewisseld?

Indien je eerder de banden hebt gewisseld, dan kun je een afspraak maken bij de desbetreffende leverancier (Profile, Kwikfit of garage) waar de banden zijn opgeslagen. Mocht je dit niet weten? Dan kun je het beste even contact opnemen met de leasemaatschappij.

Nog niet eerder banden gewisseld?

Indien je nog niet eerder de banden hebt gewisseld, en je hebt dit wel als extra optie opgenomen in het leasecontract, dan kun je online een afspraak maken bij Profile. In alle gevallen is het belangrijk dat je aangeeft dat het om een leaseauto gaat.

RIVM-richtlijnen garagisten

Indien je een afspraak hebt ingepland, is het wel belangrijk dat je de RIVM richtlijnen opvolgt. Garagisten volgen strikt de RIVM-richtlijnen op en vragen hun klanten dit ook te doen. Een aantal voorzorgsmaatregelen die Profile hanteert:

  • Kom alleen naar de vestiging
  • Niet meer dan 3 personen in de balieruimte
  • Altijd 1,5 meter afstand van medewerkers en andere klanten
  • Niet plaatsnemen in de wachtruimte
  • Aanwijzingen van personeel opvolgen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *