Hyundai IONIQ Electric krijgt 38 kWh accupakket

De 100% elektrische Hyundai IONIQ Electric krijgt een accupakket van 38,3 kWh en een actieradius van 294 kilometer (WLTP). In 2016 introduceerde Hyundai de eerste generatie Hyundai IONIQ Electric. Drie jaar later komt het automerk met een nieuw model en een groter accupakket. In september 2019 komt de Hyundai IONIQ Electric op de markt. De prijs van de Hyundai IONIQ is nog niet bekendgemaakt. Dit zal vergelijkbaar of net iets hoger zijn dan de prijs (33.995 euro) van de huidige Hyundai IONIQ Electric.

Hyundai IONIQ Electric in september 2019

Hyundai IONIQ Electric

Het design en het interieur van het nieuwe model zullen in grote lijnen hetzelfde blijven als de huidige Hyundai IONIQ Electric, met een aantal kleine aanpassingen. Het belangrijkste verschil is dat de nieuwe Hyundai IONIQ Electric een groter accupakket van 38,3 kWh krijgt. Daarnaast heeft het nieuwe model een laadvermogen van 7,2 kW.

Hieronder de belangrijkste verschillen op een rijtje.

Hyundai IONIQ Electric (nieuwe model)Hyundai IONIQ Electric (huidige generatie)
Accupakket
38,3 kWh 28 kWh
Actieradius294 kilometer 280 kilometer
Laadvermogen 7,2
kW AC
6,6 kW AC

Actieradius + opladen Hyundai IONIQ Electric

De Hyundai IONIQ Electric krijgt een accupakket van 38,3 kWh en een actieradius van 294 kilometer. Het is nog even afwachten hoeveel kilometer je daadwerkelijk kunt rijden met de Hyundai IONIQ Electric, maar de verwachting is zo’n 265 kilometer.

De Hyundai IONIQ Electric is op te laden via het stopcontact, via openbare laadpalen en het snellaadnetwerk. Via een 100 kW snellader is de elektrische auto binnen één uur weer voor 80 procent opgeladen.

Hyundai IONIQ leasen

Voor de zakelijke rijder is het leasen van de Hyundai IONIQ Electric interessant vanwege de lage 4% bijtelling. Waarschijnlijk blijft de prijs van de elektrische auto onder de 50.000 euro, waardoor de zakelijke rijder profiteert van de volledige 4% bijtelling. Hyundai brengt de tweede generatie Hyundai IONIQ Electric in september 2019 uit op de Nederlandse markt.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *