Honda gaat volledig elektrische auto ontwikkelen

Naast Audi, Hyundai en Tesla ziet ook Honda toekomst in elektrisch rijden. Honda gaat een volledig elektrische auto ontwikkelen. Het automerk heeft hiervoor de handen ineen geslagen met Contemporary Amperex Technology (CATL), de grootste accuproducent ter wereld. In 2020 gaat het automerk de elektrische Honda Jazz uitbrengen. Het is nog onbekend of de volledig elektrische auto ook naar Europa komt.

100% elektrische Honda Jazz in 2020

Samen met CATL, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van accu’s, gaat Honda een 100% elektrische auto ontwikkelen. Het doel van beide bedrijven is om een volledig elektrische auto op de markt uit te brengen die betaalbaar en tevens een actieradius heeft van ongeveer 300 kilometer. Het automerk heeft aangekondigd ieder jaar ongeveer 100.000 exemplaren van de volledig elektrische auto uit te brengen. Met dit model wil Honda een elektrische variant op de Honda Fit uitbrengen. In Europa wordt dit model ook wel de Honda Jazz genoemd. In 2020 kunnen wij de introductie van de elektrische Honda Jazz verwachten. Het is nog onduidelijk of de volledig elektrische auto ook naar Europa komt.

Honda Urban EV

Naast de volledig elektrische Honda Jazz gaat het automerk ook een productversie van de Honda Urban EV Concept uitbrengen. Een compacte hatchback met retrolooks. De grote onthulling is in september 2017 tijdens de Frankfurt Motor Show. De Honda Urban EV Concept heeft wel wat weg van de Honda Civic, maar dan iets kleiner en met rondere vormen. De auto is geschikt voor vier personen. Verdere details heeft het automerk nog niet bekendgemaakt. Zoals het rijbereik, het aantal pk en de actieradius. In 2019 kunnen wij de Honda Urban EV in de showrooms verwachten.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *