Banden wisselen? Zo geregeld!

Het beste is om ieder seizoen je banden te wisselen. Dit zorgt voor de beste rijveiligheid, maar ook voor meer rijplezier onderweg. Winterbanden presteren bijvoorbeeld het beste bij temperaturen onder de 7°C. Omstreeks het voorjaar is het dan ook verstandig om de winterbanden weer om te wisselen voor zomerbanden. Of je kiest natuurlijk voor all season banden, deze banden combineren de zomerse kenmerken van een zomerband, met de winterse kenmerken van een winterband. De meeste zakelijke rijders kiezen er toch voor om winterbanden als component in het leasecontract op te nemen. Maar hoe werkt zo’n bandenwissel precies? En waar kun je terecht? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Banden wisselen voor je leaseauto

De meeste leasemaatschappijen bieden de leaseauto’s standaard aan met zomer- of all seasonbanden. Winterbanden zijn in de meeste gevallen niet automatisch inbegrepen in het leasecontract. Wil je de seizoenswissel laten uitvoeren? Dan is het belangrijk om van te voren even bij jouw leasemaatschappij te controleren of je dit zelf mag plannen en hoe je dit vervolgens regelt.

Als je bij ons – Mobility Service – winterbanden in je leasecontract hebt opgenomen, dan kun je een afspraak maken bij een Profile Tyrecenter bij jou in de buurt, of de Profile Tyrecenter vestiging waar je ook de winterbanden hebt laten monteren. In alle gevallen is het belangrijk dat je aangeeft dat het om een leaseauto gaat en van welke leasemaatschappij de leaseauto is.

Eerder de banden gewisseld?

Indien je eerder de banden hebt gewisseld, dan kun je een afspraak maken bij de desbetreffende vestiging van Profile, Kwikfit of de garage waar de banden zijn opgeslagen. Mocht je dit niet exact weten, dan kun je het beste even contact opnemen met de leasemaatschappij.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *