Elektrische SUV van Fisker onder de 40.000 dollar

Er komt een 100% elektrische SUV aan in 2021 die onder de 40.000 dollar blijft, aldus Fisker. Fisker is een Amerikaans automerk en staat bij de meeste mensen bekend om de ontwikkeling van de elektrische auto’s. Een prototype van deze elektrische auto kunnen wij eind dit jaar verwachten.

Elektrische auto’s van Fisker

Het Amerikaanse automerk Fisker wil zich onderscheiden in een automerk die alleen luxe, elektrische auto’s ontwikkelt. In 2012 introduceerde Fisker de elektrische sportauto, Fisker Karma, en in 2018 introduceerde het automerk de elektrische EMotion. Toch is de marktintroductie van deze elektrische auto uitgesteld en wil Fisker zich focussen op deze betaalbare SUV onder de 40.000 dollar. Fisker heeft tot nu toe één foto onthuld van de elektrische SUV. Het Amerikaanse automerk wil deze elektrische auto vooral onder de aandacht brengen als betaalbare elektrische SUV. Helaas heeft Fisker verdere details over de prijs, specificaties en meerdere foto’s nog niet vrijgegeven.

Elektrische SUV krijgt actieradius van 483 kilometer

De elektrische SUV van Fisker krijgt een actieradius van meer dan 483 kilometer. In de praktijk zal dit naar verwachting neerkomen op zo’n 350-400 kilometer. De elektromotoren zijn verdeeld in de voor- en achterwielen van de elektrische auto. De elektrische auto is qua prijs vergelijkbaar met de Long Range uitvoering van de Tesla Model Y. Gaat Fisker met deze elektrische SUV de concurrentie met de Tesla Model Y aan?

Elektrische SUV in 2021

De elektrische SUV wil Fisker in 2021 op de markt uitbrengen. De vanafprijs begint bij 40.000 dollar. De exacte prijs van deze elektrische auto maakt Fisker eind 2019 bekend. Fisker is eindelijk altijd de grote concurrent van Tesla geweest. Je zou kunnen zeggen dat Tesla uiteindelijk de strijd gewonnen heeft. Of Fisker zichzelf met deze elektrische auto daadwerkelijk weer op de kaart zet is afwachten! Wordt vervolgd..

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *