Elektrische auto vergelijken met een brandstofauto

Een vraag die wij vaak voorbij zien komen is de vraag hoe fiscaal aantrekkelijk een elektrische auto daadwerkelijk is. In dit artikel vergelijken wij de kosten van een volledig elektrische auto in het C-segment, een Nissan Leaf met de kosten van een B-segment brandstofauto, een Volkswagen Polo.

Kosten elektrische auto vergelijken met een brandstofauto

Overweeg je om over te stappen naar een volledig elektrische auto? Of heb je er juist nog helemaal niet over nagedacht en ben je benieuwd naar een vergelijking met een brandstofauto? In onderstaand overzicht hebben wij de kosten van een volledig elektrische Nissan Leaf vergeleken met een vergelijkbaar model in het B-segment, een Volkswagen Polo.

Nissan Leaf versus Volkswagen Polo

De kosten zijn berekend op basis van een looptijd van 60 maanden en kilometrage van 30.000 kilometer, full operational lease.

Nissan LeafVolkswagen Polo
Consumentenprijs37.440 euro19.300 euro
Fiscale waarde38.591 euro20.548 euro
Bijtelling4%22%
Nettobijtelling
per maand
48 euro per maand135 euro per maand
Leasetarief
per maand
556 euro (inclusief brandstof)568 euro (inclusief brandstof)

Uiteindelijk ben je onder aan de streep goedkoper uit met de volledig elektrische Nissan Leaf, terwijl de consumentenprijs van de auto vele malen hoger is. Dit geldt zowel voor het leasetarief als de nettobijtelling per maand.

De Nissan Leaf heeft een leasetarief van 556 euro per maand en een nettobijtelling van 48 euro per maand. Bij een Volkswagen Polo moet je rekening houden met een leasetarief van 568 euro per maand en een nettobijtelling van 135 euro per maand. De Nissan Leaf is goedkoper, ruimer, bijzonder rijk uitgerust en zit bovendien in een hoger segment dan de Volkswagen Polo.

Actieradius + opladen Nissan Leaf

Maak je als zakelijke rijder veel kilometers? De Nissan Leaf heeft een 40 kWh accupakket en een actieradius van 270 kilometer volgens de WLTP-testmethode. In de praktijk zul je zo’n 230 kilometer met de elektrische auto kunnen rijden.

Naast het rijbereik is het opladen ook een belangrijk onderdeel voor de elektrische rijder. De Nissan Leaf kun je thuis opladen, via openbare oplaadpunten en via het snellaadnetwerk zoals Fastned. Bij Fastned kun je binnen 40 minuten weer met een 80% volle accu de weg vervolgen.

Nissan Leaf leasen

Wil je graag een Nissan Leaf leasen? De Nissan Leaf is per direct beschikbaar in de uitvoeringen N-Connecta, 2.Zero Edition & Tekna, met een Operational Leaseprijs vanaf 397 euro per maand.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *