Elektrische auto opladen in het buitenland met IONITY

Steeds vaker kiezen zakelijke rijders ervoor om met hun elektrische auto naar het buitenland te gaan. Het is zeker mogelijk om met de elektrische auto naar het buitenland te gaan, het vergt van te voren alleen iets meer planning. Inmiddels zijn er voldoende mogelijkheden om de elektrische auto in het buitenland op te laden bij de snellaadstations waaronder de Tesla Superchargers, Fastned en IONITY. De snellaadstations van IONITY staan inmiddels door heel Europa. In dit artikel geven wij een overzicht van alle snellaadstations van IONITY in het buitenland.

Snellaadstations van IONITY

Snellaadstations van IONITY
Snellaadstations van IONITY

IONITY is opgericht in 2017 en een joint venture van BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company, Volkswagen Group, Porsche en Audi. IONITY heeft de ambitie om een dekkend snellaadnetwerk te ontwikkelen langs de snelwegen in Europa. IONITY is gevestigd in München en Oslo.

De snellaadstations van IONITY zijn inmiddels aardig vertegenwoordigd in het buitenland. De laadpunten van IONITY staan in Nederland, Duitsland, Ierland, Noorwegen, Denemarken, Sweden, Frankrijk, Italië, Switzerland, Oostenrijk en Liechtenstein. Binnenkort volgt er qua snellaadstations uitbreiding in Engeland, Spanje, Slovenië en Hongarije. Het eerste snellaadstation van IONITY in Nederland staat in Apeldoorn-Zuid. Op korte termijn volgen er snellaadstations in Bodegraven, Tolnegen Noord en Sevenum.

Kosten elektrische auto opladen bij snellaadstations IONITY

Elektrische rijders betalen voor het opladen van de elektrische auto bij IONITY een vast tarief per laadsessie. De kosten voor het opladen van de elektrische auto bedragen 8 euro per laadsessie. Het is bij de snellaadstations van IONITY mogelijk om een laadsessie via e app of smartphone te betalen.

Met de elektrische auto naar het buitenland

Een van onze collega’s gaat eind deze week met de Tesla Model 3 naar Italië. Onze ervaringen, om met een elektrische auto naar het buitenland te gaan, zullen wij binnenkort zeker delen! Heb jij meer tips voor mensen die met de elektrische auto naar het buitenland gaan? Laat het ons gerust weten en laat een reactie achter in de comments.

1 reactie

  1. Jack op zegt:

    Als je wil volgen hoe snel de laadpunten van Ionity actief worden, kijk dan eens op: https://ionity.ev-info.eu
    Met een Tesla naar het buitenland is wellicht iets eenvoudiger dan met een ander merk EV. Tesla wijst je de weg naar de superchargers.
    Ik maak gebruik van de apps van Chargemap, NewMotion en Plugsurfing, en niet te vergeten laadpassen van verschillende leveranciers.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *