Elektrische auto in drie minuten snelladen

Een elektrische auto binnen drie minuten 100 kilometer extra snelladen. Het is mogelijk met het nieuwe snellaadstation van de twee Duitse automerken BMW en Porsche. De ontwikkelingen op het gebied van het laden van een elektrische auto gaan razendsnel. In de toekomst wordt het opladen net zo gemakkelijk en snel als het tanken. Het nieuwe snellaadstation met een vermogen van 450 kW is een prototype en is in Beieren, in Duitsland in gebruik genomen.

BMW en Porsche ontwikkelen snellaadstation

Een elektrische auto snelladen binnen drie minuten. Voor iedere elektrische rijder klinkt dat als muziek in zijn of haar oren. Het leek toekomstmuziek tot dusver. Een elektrische auto binnen drie minuten snelladen is mogelijk met het nieuwe snellaadstation van Porsche, BMW en de overige samenwerkingspartners. Het snellaadstation is onlangs onthuld en kan maar liefst binnen drie minuten 100 kilometer extra snelladen.

Elektrische auto snelladen binnen drie minuten

De automerken hebben het snellaadstation getest met een prototype auto van Porsche die een accupakket heeft van 90 kWh. Het prototype was binnen drie minuten weer voor 100 kilometer opgeladen. Ter vergelijking, een BMW i3 met een accupakket van 57 kWh is binnen vijftien minuten weer voor 80 procent opgeladen. Bij dit snellaadstation kunnen meerdere elektrische auto’s met verschillende accupakketten snelladen. Er zijn overigens nog een aantal andere spelregels verbonden aan dit prototype snellaadstation. Ten eerste moet de elektrische auto voorzien zijn van een type 2 gecombineerd laden en de elektrische auto moet een 400 of 800 volt batterijensystemen hebben.

Elektrische auto snelladen in Duitsland

Gedurende de pilotfase is het mogelijk om gratis snel te laden bij het snellaadstation van onder andere BMW en Porsche. Alle elektrische auto’s met een CCS-laadsysteem (Combined Charging System) kunnen in Beieren, Duitsland bij dit snellaadstation snelladen.

1 reactie

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *