Eenvoudig en goedkoper opladen van de elektrische auto

Als elektrische rijder kun je op verschillende manieren geld besparen. Je bespaart door de lage bijtelling, maar je kunt ook besparen op de bijbehorende laadkosten. Op jaarbasis kun je nu extra geld besparen door het slim opladen van je elektrische auto. De besparing kan oplopen tot wel 200 euro per jaar. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een app downloaden waarmee je kunt slim laden.

Slim laden met de app van Jedlix

De verwachting is dat er in 2025 meer dan 10 miljoen elektrische auto’s op de Nederlandse wegen rijden. Hierdoor neemt de druk op het elektriciteitsnet toe, wat slim laden noodzakelijk maakt om de kosten van elektrische auto’s te verlagen, het gebruikersgemak te verhogen en te faciliteren bij de integratie van elektrische auto’s in het elektriciteitsnet.

Jedlix, een internationale clean-tech startup gevestigd in Rotterdam, heeft een app ontwikkeld waardoor de auto automatisch laadt op de groenste en goedkoopste momenten. Bijvoorbeeld als er veel windenergie beschikbaar is, of juist op dalmomenten op het net.

Geld besparen door slim te laden

Voor de slimste rijders kan de besparing oplopen tot wel 200 euro per jaar. Hoe werkt het? Simpel. Je downloadt de app van Jedlix via iOS of Google Play en koppelt de elektrische auto met de app. Daarna kun je automatisch slim laden. Via de app geef je aan wanneer jouw elektrische auto opgeladen moet zijn en de app berekent vervolgens het optimale laadplan.

Hoe werkt de Jedlix app?

De app houdt rekening met jouw wensen (vertrektijden + afstanden), de beschikbare capaciteit op het elektriciteitsnetwerk, de mate van beschikbaarheid van duurzame energie én de energieprijs. Op basis van deze gegevens stuurt de app de batterij van jouw auto slim aan.

Wat is slim laden?

Slim laden houdt in dat een elektrische auto op het beste moment oplaadt, namelijk wanneer er voldoende en, bij voorkeur, hernieuwbare energie beschikbaar is op het elektriciteitsnet. Daarnaast stelt Slim laden de laadbeurt uit wanneer de energievraag hoger is dan het aanbod, zodat het elektriciteitsnet in balans blijft.

Een startup die laden slimmer, leuker en schoner maakt

De Rotterdamse start-up Jedlix ontwikkelt oplossingen om het opladen van elektrische auto’s te optimaliseren, en zo de integratie van elektrische auto’s op het elektriciteitsnet naadloos te integreren. Het slim laden platform is gebaseerd op connected car technologie.

Welke elektrische auto’s kunnen slim laden?

Ben je benieuwd welke elektrische auto’s kunnen slim laden? Je kunt de app downloaden voor: de Tesla Model 3, Tesla Model S, Tesla Model X en de Renault Zoe. Bij aangesloten laadpunten is het overigens voor iedere elektrische auto mogelijk om te slim laden.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *