Dyson start bouw elektrische auto in Singapore

In maart schreven wij al een artikel over de toekomstplannen van Dyson rondom de ontwikkeling van EV’s. De Britse stofzuigerfabrikant staat wereldwijd bekend om zijn kwalitatief, geruisloze stofzuigers. Dyson wil dit succes graag voortzetten met 100% elektrische auto’s van Dyson. De stofzuigerfabrikant gaat starten met de productie van de elektrische auto’s in Singapore. Hiervoor heeft Dyson 2.3 miljard euro geïnvesteerd. Dyson wil in 2021 de eerste 100% elektrische auto op de markt gaan uitbrengen.

Ontwikkeling 100% elektrische auto van Dyson

Dyson heeft grootse plannen als het gaat om de ontwikkeling van volledig elektrische auto’s. Dyson heeft maar liefst 2.3 miljard euro voor uitgetrokken. Tot dusver was er nog niets bekend over de productie van de elektrische auto’s tot nu toe. Het automerk heeft besloten om de elektrische auto’s in Singapore te gaan ontwikkelen. In een eerder stadium maakte Dyson al bekend een testcircuit en ontwikkelingscentrum te gaan aanleggen in Hullavington Airfield. Dyson heeft nog niet bekendgemaakt wanneer het testcircuit precies klaar is.

Elektrische auto van Dyson in 2021

Helaas heeft Dyson nog niet veel bekendgemaakt over hoe de elektrische auto eruit komt te zien. De stofzuigerfabrikant geeft wel aan dat het om een exclusievere elektrische auto gaat met een iets duurder prijskaartje. Dyson wil in eerste instantie 100.000 elektrische auto’s per jaar ontwikkelen.

In 2020 moet de fabriek in Singapore klaar zijn, om vervolgens in 2021 de elektrische auto van Dyson in de markt te introduceren. Helaas heeft de stofzuigerfabrikant nog niet zoveel onthuld over het design, interieur, de actieradius en tot slot de prijzen. Als de 100% elektrische auto vergelijkbaar is met de stofzuigers van Dyson, dan is de elektrische auto van Dyson nu al veelbelovend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *