Drie keer zoveel elektrische auto’s in komende jaren

Het aantal elektrische auto’s verdriedubbelt in de komende drie jaar op de Europese markt. Dit blijkt uit een onderzoek van Transport & Environment, de Europese Federatie voor Transport en Milieu. Naar verwachting is in 2025 in totaal 22% van alle auto’s een plug-in hybride of een elektrische auto.

Elektrische auto’s in Europa

In 2025 rijden er meer dan 10 miljoen elektrische auto’s op de Nederlandse wegen rijden. Althans, dat is de verwachting. Ondanks het feit dat de bijtellingsregels in 2020 gaan veranderen van 4% bijtelling naar 8% bijtelling, is 2020 het jaar van de elektrische auto’s. Vele automerken brengen hun eerste, tweede of zelfs derde elektrische auto’s uit op de markt. De Europese Federatie heeft een onderzoek uitgevoerd waaruit blijkt dat er in 2023 in totaal 33 elektrische modellen op de markt worden uitgebracht.

In bovenstaande grafiek kun je het marktaandeel per automerk bekijken. Zoals je kunt zien zal het aantal elektrische auto’s vanaf 2019 tot 2021 behoorlijk toenemen.

Transport & Environment voorspelt dat Volkswagen Group de marktleider wordt op het gebied van elektrische auto’s. Onder Volkswagen Group vallen merken zoals Volkswagen, Audi, Seat, Porsche en Skoda. Ter vergelijking: in 2012 had Volkswagen Group nog geen enkele elektrische auto uitgebracht, terwijl de voorspelling in 2019 op maar liefst 41 elektrische modellen zit. Een behoorlijke verwachte groei.

De Europese Federatie voorspelt dat Volkswagen Group de meest elektrische auto’s gaan uitbrengen. Ter vergelijking: in 2012 heeft Volkswagen Group nog geen enkele elektrische auto uitgebracht, terwijl de voorspelling in 2019 op maar liefst 78 elektrische modellen zit. Een behoorlijke groei.

Aantal elektrische auto’s in Nederland

Op 30 juni 2019 telt Nederland in totaal 62.124 elektrische auto’s. Eind 2018 zat dit aantal nog op 44.984 elektrische auto’s. Vanwege de gewijzigde regelgeving omtrent de bijtelling in 2020, is de verwachting dat er in 2019 ook nog veel elektrische auto’s op de Nederlandse wegen gaan rijden.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *