De nieuwe Audi Q3 2018

Vorige week onthulde Audi de nieuwe generatie Audi Q3. De SUV is ruimer, luxer en is voorzien van de nieuwste, moderne technologie. De nieuwe Audi Q3 wordt in november aan het publiek geïntroduceerd en is tevens vanaf dat moment leverbaar. Wij verwachten dat de prijzen en de verschillende modellen ruim voor zijn marktintroductie bekend gemaakt worden.

Design Audi Q3

Audi Q3

De nieuwe Audi Q3 is in een aantal opzichten veranderd. De SUV biedt met zijn 4,48 meter lang, 1,85 meter breed en 1,58 meter voldoende ruimte voor het hele gezin. Bovendien is de wielbasis gegroeid, waardoor je meer ruimte hebt op de achterbank en in de bagageruimte. De Audi Q3 heeft een strak, sportief, maar toch ook luxe design. Dit komt mede door de LED-koplampen, singleframe-grille, de grote achterspoiler en zijn bumper met opvallend grote luchtinlaten.

De bagageruimte biedt meer ruimte dan zijn voorganger met een inhoud variërend van 530 tot 675 liter. Bovendien heb je voldoende mogelijkheden om de ruimte in de nieuwe Audi Q3 aan te passen. Je kunt de achterbank 15 centimeter verstellen, waardoor je meer ruimte kunt creëren op de achterbank en in de kofferbak. Ook behoort een elektrisch bedienbare achterklep en keyless access tot de mogelijkheden.

Moderne technologie Audi Q3

Audi Q3

De Audi Q3 is voorzien van de nieuwste moderne technologie en heeft standaard een touchscreen. Je kunt daarbij uit verschillende schermgroottes (10,25 – 12,23 inch) kiezen. De SUV heeft een digitaal instrumentenpaneel en is naar eigen smaak aan te passen. Je hebt de keuze uit onder andere MMI navigatie plus waar live verkeers- en parkeerinformatie en een wifi-hotspot bij zijn inbegrepen. Ook behoort Apple CarPlay/Android Auto en Google Earth tot de mogelijkheden.

Met de introductie van de nieuwe Audi Q3 brengt het automerk de veiligheidsvoorzieningen echt naar een hoger niveau. De auto beschikt onder andere over adaptieve cruisecontrol, gecombineerd met adaptieve snelheidsregeling en de active line assist. Vooral voor de zakelijke rijder erg fijn als je veel kilometers maakt. De Audi Q3 heeft een achteruitrijcamera en park assist. Met deze functie hoef je als bestuurder niet zelf in en uit te parkeren, dit doet de auto voor jou. Bovendien heeft de nieuwe Audi Q3 de zogeheten pre sense front. Pre sense front helpt gevaarlijke situaties met andere auto’s, voetgangers of fietsers herkennen en geeft een signaal af zodra zo’n situatie zich voordoet.

Wegligging Audi Q3

De nieuwe Audi Q3 heeft een goede wegligging en met de Audi drive select kun je de auto in maar liefst zes verschillende rijstanden zetten. De SUV is verkrijgbaar met een TFSI-benzinemotor of een TDI-diesel. Je hebt de keuze uit een Audi Q3 40 TFSI met een 2.0 benzinemotor met 190 pk of de Audi Q3 45 TFSI met 230 pk. De Audi Q3 35 TDI is leverbaar met een vermogen van 150 pk of een Audi Q3 2.0 TDI met 190 pk.

Audi Q3 in november 2018 leverbaar

De Audi Q3 wordt in Hongarije geproduceerd en eind november 2018 in Nederland verwacht. Naast de nieuwe Audi Q3 onthult het automerk ook een sportieve uitvoering. De vanafprijs van de SUV wordt in een later stadium bekendgemaakt. Naar verwachtingen zullen deze ver voor zijn marktintroductie bekend gemaakt worden. Zodra de vanafprijs bekend is, zullen de leaseprijzen ook zo snel mogelijk volgen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *