Dé drie retro elektrische auto’s die je niet mag missen

Retro auto’s zijn weer helemaal hot en happening. Verschillende autofabrikanten hebben deze retro stijl teruggebracht in een elektrische auto. In dit artikel geven wij een top drie van de retro elektrische auto’s die je absoluut niet mag missen!

De Honda e

De Honda e is het typische voorbeeld van: ‘het maakt niet uit wat voor actieradius en accupakket de elektrische auto heeft, je wilt ‘m gewoon hebben’. Puur om het feit dat het een unieke retro auto is en ook nog eens 100% elektrisch is. Dit blijkt tevens ook uit de reserveringen, er zijn al meer dan 25.000 mensen geïnteresseerd in deze retro auto. De Honda e wordt ook wel het elektrische knuffelbeertje genoemd. De Honda e is de volledig elektrische auto van Honda. Honda heeft ervoor gekozen om de retro trend volledig terug te laten komen in deze auto. Wat ons betreft is dit ontzettend goed gelukt.

De Honda e krijgt een 35,5 kWh accupakket van de elektrische auto. Het automerk geeft aan dat je zo’n ruim 200 kilometer kunt rijden met de Honda e. De Honda e is uitgerust met een 3-fase aansluiting wat betekent dat de elektrische auto bij een openbaar oplaadpunt binnen 3,5 uur weer volledig is opgeladen. Bij een snellaadstation (50 kW snellader) heeft deze retro auto ongeveer een halfuur nodig om weer voor 80% te zijn opgeladen.

Wij kunnen in ieder geval niet wachten om deze Honda e in de praktijk te testen. Verder heeft het automerk nog geen specificaties en levertijden bekendgemaakt. De auto is nu alvast te reserveren en de verwachting is dat de Honda e zijn marktintroductie maakt in het voorjaar van 2020.

Renault E-Plein Air

‘Something old with something new’. Renault combineert met de Renault 4 e-Plein Air de moderne technologie met een vintage design. Op de een of andere manier doen deze combinaties het altijd erg goed.

Renault heeft een van de meestbekende auto’s van Renault uitgerust met een elektromotor. Ter ere van Renault’s 100-jarige jubileum werd de Renault 4 e-Plein Air op het internationale 4L evenement gepresenteerd. Waarschijnlijk wil Renault met de Renault e-Plein Air puur laten zien dat de moderne technologie heel goed samen kan gaan met een klassiek design. Vermoedelijk is de aandrijflijn van de e-Plein Air exact hetzelfde als de Renault Twizy. Wat betekent dat de elektrische auto een actieradius heeft van maximaal 100 kilometer. Desondanks zijn wij fan van de Renault e-Plein Air en mag deze retro elektrische auto van ons wel in productie gaan!

Fiat 500 Jolly volledig elektrisch

De derde retro elektrische auto die zeker niet mag ontbreken is de vintage Fiat 500 Jolly. Deze prachtige, vintage auto uit 1958 is door Garage Italia getransformeerd in een volledig elektrische auto. De volledig elektrische Fiat 500 Jolly is onderdeel van het zogeheten Icon-e project. De elektrische auto symboliseert het Italiaanse design, vintage design met elektrische mobiliteit. Garage Italia wil vintage auto’s nieuw leven inblazen door ervoor te zorgen dat je dit soort auto’s in de toekomst ook kunt blijven rijden. Deze unieke elektrische auto kan ongeveer 120 kilometer ver rijden.

Honda e reserveren

De best of both worlds zou je kunnen zeggen met deze retro elektrische auto’s. Klassiek, maar alsnog modern. Zou jij zelf ook graag zo’n retro auto willen rijden? Helaas zijn de elektrische varianten van de Fiat 500 Jolly en de Renault e-Plein Air (nog) niet verkrijgbaar. Wellicht in de toekomst? Wees niet getreurd, want je kunt wel een exemplaar van de Honda e kun je reserveren!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *