CO2 uitstoot Opels te hoog in 2021. PSA wil geld terug

Het rommelt al een tijdje bij PSA. De nieuwbakken eigenaar van Opel is erg geschrokken van de technologische staat van de motoren in Opel modellen. Het gevolg is dat PSA de Europese emmissieregels van 2021 niet lijken te halen, met een boete van 1 miljard euro tot gevolg.

Het moge duidelijk zijn dat PSA ‘not amused’ is met de situatie. Volgens ingewijden heeft General Motors de situatie van Opel veel te rooskleurig beschreven. Het lijkt erop dat het merk wilde voldoen aan de emissie-eisen door de nieuwe Ampera-e met verlies te verkopen om zo de uitstoot te drukken. PSA heeft al ingegrepen door de prijs van de Ampera-e met bijna €6.000 te verhogen, maar daar blijft het niet bij. De PSA group wil in totaal ook nog 600-800 miljoen euro terug van General Motors. Praktisch de helft van het totale overnamebedrag van €1,3 miljard.

Dat geld is volgens PSA nodig om de technologie van Peugeot en Citroen versneld over te lepelen in de Opels van de toekomst. Bovendien moet het een dekking bieden tegen eventuele Europese emissie-boetes. Hoe de zaak zich verder zal ontwikkelen is onduidelijk. Wel lijkt het onafwendbaar dat er een rechtszaak zal plaatsvinden tussen de twee automotive-grootmachten.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *