Citroën onthult Citroën SUV C5 Aircross voor Europa

Gisteren onthulde Citroën de Europese versie van de Citroën SUV C5 Aircross. Ruim een jaar geleden was de officiële onthulling van de Citroën SUV C5 Aircross in China. Citroën wil met de ruime en comfortabele SUV nu ook de Europese markt veroveren. In Frankrijk wordt de Citroën SUV C5 Aircross geproduceerd. Met de Europese versie van de Citroën SUV C5 Aircross heeft het automerk een primeur te pakken, want eind 2019 is de SUV ook leverbaar als plug-in hybride. Citroën maakt in een later stadium de prijzen bekend. In oktober 2018 is de Citroën SUV C5 Aircross in Nederland te bestellen.

Nieuwe Citroën SUV C5 Aircross 2018: comfort en ruimte

Als we kijken naar de Chinese en de Europese versie dan zie je op het eerste gezicht bijna geen verschil. Toch onderscheidt de Europese Citroën SUV C5 Aircross zich ten opzichte van zijn Chinese broer. De SUV is 4,50 meter lang en heeft een bagageruimte variërend van 580 tot 720 liter. Bovendien heeft de SUV inklapbare- en verstelbare stoelen. De Citroën SUV C5 Aircross is een opvallende verschijning door zijn grote wielen, de zogeheten Airbumps® en zijn panoramisch schuif- en kanteldak. Uniek aan deze ruime en comfortabele SUV is de Progressive Hydraulic Cushions®, een veersysteem dat bepaalde trillingen op de weg uitfiltert. In combinatie met de ‘Advanced Comfort-stoelen biedt de Citroën SUV C5 Aircross enorm veel rijcomfort.

Het interieur van de Citroën SUV C5 Aircross oogt ruim en heeft een luxe uitstraling door de comfortabele stoelen en de kleuren en materialen die in de auto gebruikt zijn. Je kunt de Citroën SUV C5 Aircross helemaal naar eigen smaak personaliseren. Voor het exterieur heb je keuze uit maar liefst zeven carrosseriekleuren met 30 verschillende combinatiemogelijkheden. Ook kun je kiezen uit drie verschillende kleurenpakketten voor onder de dakdragers, op de voorbumper en op de Airbumps®. Daar voegt het automerk vijf keuzes voor het interieur aan toe.

Nieuwste technologie met Citroën SUV C5 Aircross 2018

De Citroën SUV C5 Aircross is voorzien van de nieuwste technologie met onder andere een 8 inch display met touchscreen. Daarnaast heeft de SUV 20 rijhulpsystemen waaronder de Highway Driver Asisst. Dit bied je de mogelijkheid om autonoom te rijden op niveau 2. Ook kun je door middel van inductie je smartphone draadloos opladen.

Citroën SUV C5 Aircross in oktober 2018 te bestellen

De Citroën SUV C5 Aircross is in oktober 2018 in Nederland te bestellen. Heb je interesse in het leasen van een Citroën SUV C5 Aircross? Over de (lease)prijzen heeft Citroën nog niets bekendgemaakt en zullen in een later stadium volgen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *