75 D-versies van Tesla Model S en Tesla Model X niet meer verkrijgbaar

Vanaf vandaag is het niet meer mogelijk om de 75 D-versies van de Tesla Model S en Tesla Model X online te configureren en te bestellen. Deze wijziging heeft Tesla vandaag online doorgevoerd. Eerder liet Elon Musk in een Tweet al weten dat de 75 D-versies zouden verdwijnen, maar dit werd tot dusver niet door Tesla bevestigd.

75 D-versies van Tesla Model S en Tesla Model X verdwijnen

Op 10 januari liet Elon Musk via bovenstaande Tweet weten dat de 75 D-versies van de Tesla Model S en Tesla Model X vanaf 14 januari 2019 zouden verdwijnen. Gisteren was er nog niets aan de hand, maar vanaf vandaag is het niet meer mogelijk om de Tesla model S 75 D en Tesla Model X 75 D online te configureren en te bestellen.

Gevolgen voor prijs Tesla Model S en Tesla Model X

Uiteraard heeft dit gevolgen voor de prijs van de Tesla Model S en Tesla Model X. Overigens heeft Tesla al meerdere keren een prijswijziging voor de Tesla Model S en Tesla Model X doorgevoerd. De vanafprijs van de Tesla Model S 100 D begint nu bij 113.320 euro (incl. BTW, gereguleerde bestemmings- en documentatievergoeding en recyclingbijdrage). De vanafprijs van een Tesla Model S 75 D begon bij 90.120 euro (inclusief de recyclingsbijdrage en gereguleerde bestemmings- en documentatievergoeding).

De Tesla Model X 100 D heeft een vanafprijs van 117.820 euro (incl. BTW, gereguleerde bestemmings- en documentatievergoeding en recyclingbijdrage). Voorheen had de Tesla Model X 75 D een vanafprijs van 98.070 euro (incl. BTW, gereguleerde bestemmings- en documentatievergoeding en recyclingbijdrage).

Tesla Model S of Tesla Model X leasen

Het feit dat de 75 D-versies van de Tesla Model S en Tesla Model X via de website van Tesla niet meer te verkrijgen zijn, wil niet zeggen dat de 75 D helemaal niet meer te verkrijgen is. Heb je interesse in het leasen van een Tesla Model S 75 D of Tesla Model X 75 D? Er zijn verschillende leasemaatschappijen die nog een aantal 75 D-versies beschikbaar hebben.

Een dubbel win, je profiteert niet alleen van een gunstigere vanafprijs en daarmee leasetarief, het is tevens nog mogelijk om een Tesla Model S of Tesla Model X te leasen met de bijtellingsregels van 2018. Dit betekent dat je gedurende de looptijd van het leasecontract profiteert van 4% bijtelling over gehele fiscale waarde. Ook profiteer je nog van onbeperkt gratis Superchargen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *