Plug-in Hybrides definitief uit de gratie

Hoe belangrijk een stimulans van de overheid is, blijkt wel uit de verkoopcijfers van BOVAG, RAI vereniging en RDC. Want ondanks dat het met de autoverkopen goed gaat, is de Plug-in Hybride definitief op z’n retour. De auto’s met zowel een verbrandingsmotor als een stekker zijn nog maar verantwoordelijk voor vijf procent van de totale autoverkopen in 2017. In 2015 was dit nog dertien procent.

Nul, zeven of vijftien procent, lang hebben deze bijtellingscijfers ervoor gezorgd dat de zakelijke rijder koos voor een Plug-in Hybride. Nu laat iedereen de half-elektrische auto definitief links liggen en is de conventionele auto weer terug van weggeweest. Of het milieu baat heeft gehad bij de financiële stimulans op Hybrides, is nog maar de vraag. De meeste Plug-in Hybrides worden nauwelijks opgeladen, waardoor het voordeel van elektrisch rijden wegvalt en de accu’s enkel zorgen voor extra gewicht.

Milieuvriendelijk rijden

Overigens is het niet zo dat niemand kiest voor milieuvriendelijke auto’s. De Toyota Prius verkoopt nog altijd goed, ook het nieuwe model. Het merk Toyota was in juli zelfs het best verkopende merk. Voor merken liggen er dus wel degelijk kansen in het Hybride segment. De elektrische auto, die nog wel van bijtellingsvoordeel profiteert, doet het overigens steeds beter. Bijna alle elektrische modellen zijn in verkoopaantallen gegroeid ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk hier het volledige rapport van RAI, BOVAG en RDC

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *