Deel jij straks jouw Tesla Model 3 met anderen?

Autodelen bestaat al even. Via SnappCar, Greenwheels of deelauto.nl kun je relatief gemakkelijk een auto delen met andere mensen. Toch zou het in theorie nog veel gemakkelijker kunnen. Tesla werkt daar hard aan. De nieuwe Model 3 komt standaard met software die ervoor zorgt dat je zonder tussenkomst van andere partijen een auto kan delen. 

Woon je in de Randstad of een ander druk gedeelte in Nederland, dan kan het soms best onhandig zijn om een auto te hebben. Parkeren is lastig en bovendien sta je bijna altijd in de file. Een auto delen met meerdere mensen is in dat geval misschien wel een betere optie. Je deelt de kosten, verlaagt de drukte in de stad en hebt alleen een auto als je die nodig hebt. Straks kun je de nieuwe Model 3 dus ook delen en ben je niet meer afhankelijk van een derde partij.

Hoe het autodelen van Tesla eruit ziet is nog niet helemaal duidelijk. Wel lijkt de smartphone een belangrijk onderdeel te worden. Je kan de auto daarmee niet alleen reserveren, de deuren open doen en de rit betalen. Het lijkt er ook op dat de zitpositie van elke bestuurder in de cloud opgeslagen gaat worden. Hierdoor wordt elke (deel)Tesla met één druk op de knop, gelijk jouw Tesla. Tesla rijden nog bereikbaarder voor iedereen: klinkt goed!

 

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *