Leaseauto getest | Alfa Romeo Giulia

Via Autopalace Zwolle mochten wij de Alfa Romeo Giulia een week uittesten. Een van onze klanten nam de auto een weekend mee naar huis, hieronder geeft hij zijn mening:

Wat is jouw eerste indruk?

De Giulia is een prachtige auto om te zien. Vooral de voorkant spreekt zeer aan!

Het is denk ik wel bepalend in welke kleur je de auto bestelt. Want het champagnegrijs van het geteste exemplaar, maakt de Giulia bij een druilerige dag wat anoniem.

Vertel eens, hoe heb jij de auto getest?

Ik heb de auto getest als groot Alfa liefhebber die na de Giullieta helaas is overgestapt naar BMW. Ik heb vooral gekeken of de Alfa in de toekomst mijn BMW zou kunnen vervangen.

Hoe is de Alfa Romeo Giulia jou bevallen?

Met de Giulia heeft Alfa Romeo een fantastische auto neergezet. Hij doet echt niet onder voor een BMW qua rijgedrag. De auto stuurt echt geweldig en ligt als een baksteen op de weg.

Het interieur is daarnaast ook prachtig en het mooie bruine leer maakt de auto helemaal af. Het interieur is qua materiaalgebruik net geen BMW, maar komt zeker een heel eind in de buurt. De stoelen zitten perfect en bieden een goede “Italiaanse” zitpositie en dat is voor mijn lengte (1.75m) altijd zeer goed.

De kofferbak viel mij qua ruimte wat tegen en de opening hiervan is wat aan de kleine kant. En in de 150pk diesel vond ik het motorgeluid wat aanwezig. Ik heb zowel de 150pk diesel met handbak als de 180pk diesel met automaat gereden. En de automaat versie biedt net wat meer comfort.

Deze auto is geschikt voor:

Mensen die op zoek zijn naar een hele fijne rijdersauto waarin ze kunnen genieten van elke kilometer en niet met de “premium” massa mee willen gaan.

Leasecijfer

Een 8!

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *