Tips om je leaseauto optimaal te gebruiken

Het Coronavirus houdt wereldwijd de gemoederen flink bezig. Het virus heeft ook op het bedrijfsleven een behoorlijke impact. De wereld staat letterlijk en figuurlijk ‘stil’ op dit moment. De meerderheid van de mensen werkt momenteel thuis. Dit heeft ook gevolgen voor de zakelijke rijder die wellicht minder kilometers maakt met zijn of haar leaseauto. In dit artikel geven wij daarom graag een aantal tips hoe je optimaal gebruik kunt maken van je leaseauto.

Zet je leaseauto op een nuttige manier in

Ondanks alle hectiek kun je proberen je leaseauto op een nuttige manier te gebruiken. Gebruik je leaseauto bijvoorbeeld voor boodschappen voor je familie, vrienden of wellicht collega’s. Zo maak je toch op een nuttige manier gebruik van je leaseauto.

Maak je leaseauto schoon

Het grondig reinigen van je leaseauto. Meestal een onderschoven kindje vanwege tijdgebrek. Dit is het moment om je leaseauto eens grondig van zowel binnen als buiten schoon te maken. Houd overigens wel rekening met de voorzorgsmaatregelen vanuit het RIVM en de Nederlandse overheid. Was je auto op een gepaste afstand van andere mensen.

Dit kan uiteraard ook een leuk klusje zijn voor de kinderen die momenteel ook aan huis zitten gekluisterd. Twee vliegen in een klap. 😉

Ontdek alle opties van je leaseauto

Tegenwoordig zitten de nieuwste auto’s boordevol technologische snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een Tesla Model 3. Maar uiteraard geldt dit ook voor de brandstofauto’s. Een perfect moment om alle opties en rijhulpsystemen te bekijken en testen op je auto. Wellicht kom je tot nieuwe ontdekkingen! Uit onderzoek is tevens gebleken dat men te weinig gebruik maakt van de rijhulpsystemen.

Bijtelling leaseauto

Indien je leaseauto voor een iets langere periode stilstaat, omdat je noodgedwongen thuis moet werken vanwege het Coronavirus, betekent dit helaas niet dat je geen bijtelling voor je leaseauto meer hoeft te betalen. Je betaalt namelijk bijtelling voor je leaseauto vanwege het privégebruik (indien je jaarlijks meer dan 500 kilometer per jaar rijdt) van de leaseauto.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *