Steeds meer bekend over nieuwe Nissan LEAF

2018 wordt een belangrijk jaar voor elektrische auto’s en de eerste grote klapper lijkt de geheel vernieuwde Nissan LEAF. Sinds de onthulling in oktober zijn er wereldwijd al meer dan 9.000 bestellingen geplaatst. Anders dan de Tesla Model 3, heeft Nissan er ook al daadwerkelijk 3.500 afgeleverd. Niet gek dus dat de LEAF voor veel mensen een serieus alternatief aan het worden is voor de kleinste auto van Tesla.

Echt grote auto-reviewers hebben de nieuwe LEAF nog niet getest en dus was er tot deze week nog niet zoveel bekend over de Nissan LEAF. Maar ondertussen draait de pr-machine van Nissan op volle toeren en krijgen we een steeds betere indruk van de nieuwe LEAF. Zo is het onderhand duidelijk dat Nissan weinig heeft bespaard op interieur en zitcomfort, een schaars goed in de EV-klasse. Ook lijkt de autopilot-functie van Nissan ‘ProPilot’, prima te werken.

Interessant is de nieuwe app van Nissan die ook op smartwatches uitgebracht gaat worden. Hierdoor wordt het wel heel gemakkelijk de auto te bedienen en informatie over de auto op te vragen. Of we de auto ook open en dicht kunnen doen met de app op de smartwatch moeten we nog even afwachten. Het zou in ieder geval wel een mooie toevoeging zijn! De LEAF lijkt ook ondersteuning te bieden voor de spraakassistent van Google en Amazon, waardoor je bijvoorbeeld thuis via spraak de auto alvast kan voorverwarmen in de winter. Overigens moet wel gezegd worden dat tot op heden alleen de LEAF voor de Amerikaanse markt getest is. De optiepakketten van Nissan in Amerika en Europa wijken vaak af.

De nieuwe Nissan LEAF komt eind februari naar Nederland. Alvast een LEAF bestellen voor in de lease? Dan klik je hier.

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.