Steeds meer automerken kondigen overstap naar volledig elektrisch aan

De afgelopen jaren is het aandeel elektrische auto’s op de Nederlandse wegen flink toegenomen. Het omslagpunt waarin veel automerken gaan overstappen naar enkel elektromotoren, komt steeds dichter bij. Gerenommeerde bedrijven zoals Volkswagen en Volvo hebben al aangekondigd over te stappen naar een volledig elektrisch wagenpark. Hieronder vind je een lijst met merken en hun volledig elektrische toekomstplannen.

Ford

Het heeft even geduurd, maar Ford heeft zijn eerste elektrische auto op de markt gebracht: De Ford Mustang Mach E. De komende jaren wil Ford ruim 18 miljard euro investeren om hun doel om enkel volledig elektrische auto’s te produceren per 2030 te halen. 

Honda

Honda geeft zichzelf wat meer adem ruimte als het gaat om de ontwikkeling van alleen maar elektrische auto’s. Per 2040 zullen alle Honda’s alleen nog maar elektrisch worden aangedreven. Dit willen zij realiseren door vanaf 2022 alleen nog maar (deels) elektrisch aangedreven auto’s te verkopen in Europa, in 2030 willen zij dat 40% van hun nieuw verkochte auto’s volledig elektrisch zijn. De volgende stap komt is 2035, dan moet dit aantal procentueel verdubbeld zijn. Als laatste stap zal Honda in 2040 alleen nog maar elektrische auto’s produceren. Op dit moment hebben ze bij Honda nog maar één elektrisch model rijden in Nederland, de Honda e.

Hyundai

Hyundai heeft met de Hyundai Kona Electric een van de beste elektrische auto’s al rijden. Als de Kona alleen nog maar het begin is, weten we zeker dat we in de toekomst veel Hyundai’s op de weg zullen zien rijden. Hyundai heeft bekend gemaakt het doel te hebben om per 2025 23 volledig elektrische automodellen te willen produceren. Op dit moment zitten ze op 3: Hyundai Ioniq, Hyundai Kona Electric en de nieuw verwachte Hyundai IONIQ 5

Jaguar Land Rover

Ook Jaguar Land Rover heeft zichzelf een duidelijke doelstelling gegeven: vanaf 2025 worden er alleen nog meer elektrische Jaguars geproduceerd. Hier hebben ze bijna 3 miljard euro voor over. Met de Jaguar I-Pace hebben ze al een stap in de goede richting gezet. Naast Jaguars produceren ze bij Jaguar Land Rover ook Land Rovers, de eerste volledig elektrische elektrische Land Rover moet in 2024 komen.

Kia

Net als zustermerk Hyundai heeft Kia grote plannen als het gaat om het elektrificeren van hun wagenpark. Met de Kia e-Niro staan zij stipt vooraan wat betreft zeer interessante elektrische auto’s. Dit jaar komen ze met een nieuwe topper: de Kia EV6. Kia wil nog zes andere auto’s produceren op hetzelfde platform als de EV6 en nog vijf al bestaande modellen ombouwen met een elektromotor. 

Porsche

De Porsche Taycan was de eerste elektrische auto uit de stal van Porsche. De topman van Porsche verwacht dat over 10 jaar zo’n 80% van hun verkoop elektrisch zal zijn. Dit willen zij realiseren door meer dan 15 miljard te investeren in de ontwikkeling van elektrische wagens. Door de Taycan aan te bieden met verschillende accupakketten en in verschillende uitvoeringen, is het zeker mogelijk dat zij dit doel gaan halen.

Renault

Met de Renault Zoe heeft Renault een elektrische auto in de klasse waar zij niet extreem veel concurrentie hebben. Helemaal niet als je prijs en kwaliteit naast elkaar legt in de kleinere klasse. Nog goedkoper zitten ze met de Renault Twingo Electric, een prima elektrische auto voor in de stad. Renault heeft een iets minder hoge doelstelling dan haar concurrenten, zij willen zeven nieuwe elektrische automodellen produceren voor 2025. Renault heeft een van hun nieuwe elektrische automodellen al geïntroduceerd: de elektrische versie van de Renault 5. 

Volkswagen

Volkswagen was een van de eerste ‘ouderwets bekende automerken’ die zichzelf het doel had gesteld om een overstap te maken naar een enkel volledig elektrisch aanbod. Dit doel hebben zij gesteld per 2030. Over twee jaar wil Volkswagen jaarlijks een miljoen elektrische auto’s produceren en twee jaar daarna anderhalf miljoen. Dat is een vijfde van hun totale productie van vorig jaar. Met de komst van de Volkswagen ID.3 en de Volkswagen ID.4 hebben ze bij Volkswagen al grote stappen gemaakt.

Volvo

Net als Volkswagen wil Volvo vanaf 2030 een volledig elektrisch aanbod aan auto’s hebben. Volvo heeft al één elektrische auto rijden, namelijk de Volvo XC40 Recharge Electric. Binnenkort komt met het eerste model dat enkel ontwikkeld is voor een elektrische aandrijflijn. Deze is geïntroduceert als de C40 Recharge bij. Als het aan Volvo ligt blijft het hier niet bij. Voor 2025 zouden nog vier andere volledig elektrische Volvo’s aankomen. En zoals gezegd zullen de elektromotoren het in 2030 volledig overgaan nemen van de brandstofmotor.

Elektrische auto leasen

Wat ons betreft maken deze automerken goede stappen in de juiste richting. Ben jij geïnteresseerd in het leasen van een elektrische auto? Bekijk dan snel ons aanbod op zakelijkelektrischleasen.nl.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *