Minder oplaadtijd door update Tesla Superchargers

Vanaf volgende week kunnen Tesla rijders hun Tesla Model 3, Tesla Model X of Tesla Model S nog sneller opladen bij de Tesla Superchargers. Door een een software-update kunnen de Tesla Superchargers laden met een maximaal snellaadvermogen van 150 kW. Voorheen was het maximale snellaadvermogen 120 kW.

Oplaadtijd met Tesla Superchargers V3

Eind 2019 komt Tesla met de Tesla Superchargers V3. Deze Tesla Superchargers hebben een snellaadvermogen van maximaal 200 kW. Om de overgangsperiode te overbruggen, komt Tesla wederom met een software-update om de oplaadtijd bij een Tesla Superchargers V2 te verminderen.

Tesla geeft overigens wel aan dat oplaadtijd met een snellaadevermogen van 150 kW bij de Tesla Superchargers, afhankelijk is van een aantal factoren zoals de nieuwste software, temperatuur en de leeftijd van de batterij. De planning van Tesla is om alle Tesla Superchargers V2 te voorzien van de nieuwste software. Als je van te voren wilt weten of je bij een Tesla Supercharger kunt snelladen met laadvermogen van 150 kW, dan kun je altijd de touchscreen in jouw Tesla Model 3, Tesla Model S of Tesla Model X raadplegen. Alle modellen zijn geschikt voor dit laadvermogen, met uitzondering van de Tesla Model 3 Standard Range Plus.

Tesla Superchargers in Nederland

Tesla onderscheidt zich met de Tesla Superchargers. Het snelladen van een elektrische auto is wat dat betreft nog nooit zo makkelijk geweest. De auto rekent voor je uit wanneer je moet laden en waar de Tesla Superchargers zich op jouw route bevinden.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.