Top 10 meest populaire leaseauto’s februari 2018

Afgelopen maand is het aantal geregistreerde leaseauto’s weer behoorlijk gestegen. In februari 2018 zijn er maar liefst 15.633 leaseauto’s op kenteken gezet. Een toename van 28,2 procent vergeleken met het het aantal leaseregistraties in februari 2017. Verrassend genoeg is de meest populaire leaseauto van deze maand de Kia Picanto. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de auto populair is als private leaseauto. De Kia wordt direct gevolgd door de Volkswagen Polo. Op de vijfde plek staat de Opel Karl en de laatste plek gaat deze maand naar de Opel Astra sports tourer.

In dit artikel zetten wij de top tien meest populaire leaseauto’s en de top vijf meest populaire elektrische auto’s van afgelopen maand voor je op een rijtje.

Top 10 meest populaire leaseauto’s februari 2018

Als we kijken naar de top tien, dan staat de Volkswagen Polo verrassend genoeg deze maand niet op de eerste, maar op de tweede plek met 478 leaseregistraties. De eerste plek gaat naar de Kia Picanto met 604 geregistreerde leaseauto’s. Een behoorlijke ‘upgrade’ voor de Kia Picanto, want de maand daarvoor stond de auto op de negende plek. De vijfde plek gaat naar de Opel Karl en de laatste plek gaat naar de Opel Astra sports tourer. Hieronder vind je een volledig overzicht van de top tien meest populaire leaseauto’s van afgelopen maand:

 1. Kia Picanto
 2. Volkswagen Polo
 3. Toyota Aygo
 4. Skoda Octavia combi
 5. Opel Karl
 6. Ford Fiesta
 7. Hyundai I10
 8. Nissan Qasqai
 9. Renault Megane Estate
 10. Opel Astra sports tourer

Top 5 meest populaire elektrische leaseauto’s februari 2018

De top vijf meest populaire elektrische leaseauto’s kunnen uiteraard niet ontbreken. In de maand februari zijn er maar liefst 1.212 nieuwe elektrische leaseauto’s geregistreerd. Vorige maand stond de Tesla Model S nog op de vierde plek, deze maand staat de Tesla prominent op nummer 1 met maar liefst 155 leaseregistraties. Op de derde plek staat de Hyundai Ioniq en de vijfde plek gaat naar de BMW I3.

 1. Tesla Model S
 2. Volkswagen e-Golf
 3. Hyundai Ioniq
 4. Renault ZOE
 5. BMW I3

Een auto leasen wordt steeds populairder, er zit namelijk een behoorlijke stijgende lijn in het aantal geregistreerde leaseauto’s. Ten opzichte van vorig jaar is de hoeveelheid leaseauto’s die nieuw zijn ingezet met 38,8 procent gestegen. Wat is jouw favoriete leaseauto van dit moment? Laat het ons weten in een reactie hieronder!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *