Kandidaten van Zakenauto van het Jaar 2022 zijn bekend

Welke auto wordt Zakenauto van het Jaar 2022? Vorig jaar ging de Tesla Model 3 er met de prijs vandoor. Er zijn 10 auto’s geselecteerd die in aanmerking komen voor de titel Zakenauto van het Jaar 2022. Waaronder de Volkswagen ID.3, Polestar 2, Kia Niro en Hyundai Kona. Op 6 oktober 2021 – tijdens de Driving Business Awards van Automobielmanagement – wordt de winnaar bekendgemaakt.

Criteria Zakenauto van het Jaar 2022

Deze maand kregen de importeurs van de desbetreffende auto’s de kans om de jury te overtuigen. De jury is een gemêleerd gezelschap bestaande uit onder andere wagenparkbeheerders, journalisten en vertegenwoordigers uit de leasebranche. In de vervolgronde zullen zij van de deelnemende leasemaatschappijen meer informatie per merk ontvangen. De informatie is met name gebaseerd op praktijkervaringen en het operationele gedeelte. Denk hierbij aan support bij sales- en aftersalesproblemen, procesefficiëntie bij ROB en onderdelenvoorziening. Op basis van deze informatie zal de jury een definitieve keuze maken. Zij zullen een winnaar kiezen voor de titel Zakenauto van het Jaar 2022 en de Beste Nieuwkomer 2022.

Onderstaande auto’s zijn in ieder geval in de race voor de titel Zakenauto van het Jaar 2022. De auto’s staan overigens in willekeurige volgorde. De EV’s zijn in ieder geval goed vertegenwoordigd in de top 10.

Wij zijn heel benieuwd naar de Zakenauto van het Jaar 2022. Wij houden je op de hoogte!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *