Hoe gebruik ik de Nissan Connect EV app voor mijn LEAF?

Bijna ieder merk met een elektrische auto in de gelederen, geeft daarvoor ook een app uit. Handig, want zo kun je de oplaadstatus alvast checken en de volgende rit alvast in de navigatie klaarzetten. Toch werkt elke app weer anders, en moet je nét even weten hoe je deze koppelt met je auto. Daarom hieronder een uitleg voor de app voor de Nissan LEAF; de Nissan Connect EV app.

1. Download je de app van Nissan ‘Nissan Connect EV’, dan is meteen duidelijk dat de app niet specifiek voor de Nederlandse markt is geoptimaliseerd. Bovendien is het onduidelijk waar en hoe je je moet registreren. Na een tijdje zoek op internet, blijkt dat je geregistreerd moet zijn voor You+Nissan (link). Vul hier het VIN-nummer van jouw auto in. Deze vind je op de voorruit rechtsonder in de hoek.

2. Registreer je nu voor You+Nissan door je e-mailadres en wachtwoord in te vullen en accepteer de algemene voorwaarden.

3. Heb je de voorwaarden geaccepteerd, dan wil Nissan graag weten of jij wel eigenaar bent van de auto. Hiervoor moet je een speciaal proces volgen die er als volgt uitziet:

   • Klik op beginnen
   • Loop naar de auto en start de auto
   • Start het infotainmentsysteem door op ‘ok’ te drukken, zodra dit in beeld verschijnt
   • Controleer of de LEAF voldoende bereik heeft met het mobiele netwerk. Die zie je rechtsbovenin staan
   • Laat de auto minstens 1 minuut aan staan
   • Wacht totdat de pagina van de registratie vernieuwd en de verbinding is voltooid. Dit kan 5 minuten duren.

4. Nu is het zaak om te kiezen welke connectiviteitsabonnementen je van Nissan wil afnemen. Standaard is de Nissan LEAF voorzien van het ’Connect EV’ abonnement. Aan de hand van het VIN-nummer kun je deze kiezen en aanklikken.

5. Als je de app al op je smartphone hebt staan, kun je nu inloggen met de geregistreerde gegevens en moet je jouw LEAF zien staan.

 

15 reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.