Elektrische auto door subsidies interessanter voor particulieren

Particulieren kiezen steeds vaker voor een elektrische auto. Afgelopen jaar lag het aandeel EV’s gekocht door particulieren rond de 21 procent. Een verdubbeling ten opzichte met de jaren daarvoor. Deze groei is met name te danken aan de subsidies die particulieren aan kunnen vragen voor elektrische auto’s. In dit artikel vertellen we je er alles over.

Elektrische auto’s populair onder particulieren door subsidies

Een aantal jaren geleden was het aandeel elektrische auto’s die gekocht werden door particulieren een stuk lager, dit aandeel lag rond de 12%. Tegenwoordig moet mobiliteit duurzamer. Om de transitie naar elektrische auto’s te versnellen biedt de overheid een subsidie aan voor particulieren (SEPP). De overheid wil het kopen of het leasen van een nieuwe of tweedehands elektrische auto voor particulieren op deze manier toegankelijker maken. Het totale subsidiebudget voor nieuwe elektrische auto’s in 2022 is vastgesteld op 71 miljoen. Dit is bijna vijf keer meer dan het subsidiebudget in 2021. 

Vanaf januari 2022 kunnen particulieren weer gebruikmaken van bovengenoemde subsidie voor elektrische auto’s. Er wordt dit jaar al goed gebruik gemaakt van deze subsidie. Het aantal registraties is dan ook in de eerste twee maanden van 2022 met 55% procent toegenomen.

In totaal is het aantal nieuwregistraties van EV’s met 183 procent gestegen door zowel zakelijke rijders als particulieren. Tot begin maart is er voor 40 miljoen euro subsidie voor elektrische auto’s aangevraagd, omgerekend zijn dit zo’n 12.000 EV’s!

Elektrische auto’s worden steeds betaalbaarder

De subsidie voor elektrische auto’s voor particulieren heeft overduidelijk een positief effect. De populariteit van EV’s zal in de toekomst alleen maar toenemen. Het aanbod wordt bijvoorbeeld steeds betaalbaarder. Dit jaar komen er wederom weer een aantal interessante modellen op de markt, waaronder bijvoorbeeld de Renault Megane E-Tech. De C- en D-segmenten zijn met name populair. De top 3 van meest verkochte elektrische auto’s in 2021 bestond uit de Skoda ENYAQ iV, Kia e-Niro en de Volkswagen ID.4. Allemaal auto’s afkomstig uit het C- of D-segment.

Wil je als particulier een nieuwe (elektrische) auto leasen? Dan wil je uiteraard de beste deal. Wij raden je aan om de website van mijnprivatelease.com eens te bekijken. Daar kun je terecht voor het vergelijken van verschillende private lease aanbieders en hun prijzen.

Consumenten krijgen meer vertrouwen in elektrische auto’s. En dat is ook nodig, aangezien de overheid het doel heeft om in 2030 de CO2-uitstoot met 55 procent te verminderen. Logischerwijs is het dan noodzakelijk om de verkoop van elektrische auto’s te stimuleren door verschillende subsidies aan te bieden en de modellen steeds betaalbaarder te maken voor particulieren.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *