Autoverkopen weer enigszins in de lift

De coronacrisis heeft er in het eerste halfjaar van 2020 behoorlijk ingehakt voor wat betreft autoverkopen. Op Tesla en Porsche na, moesten eigenlijk alle merken genoegen nemen met verlies. Gelukkig laat de maand juli weer een rooskleuring beeld zien. Voor het eerst sinds de coronacrisis, zijn er positieve verkoopcijfers te melden.

Bijna 35.000 auto’s zijn er juli op kenteken gezet. Dat is 4 procent meer dan dezelfde maand in 2019. De Volkswagen Polo en de Kia Niro blijven onverminderd populair in Nederland. Ook de Opel Corsa en de Volvo XC40 doen het goed. De reden voor de goede verkoopcijfers zijn onder andere te herleiden naar een groeiende vraag, maar ook naar de productie van de autobouwers zelf. In juli is veel achterstand weggewerkt die is ontstaan als gevolg van de stilleggen van de productielijnen begin dit jaar.

Tweedehands markt

De markt voor gebruikte auto’s lijkt al langere tijd aan een behoorlijke opmars bezig. Ook juli was hierin geen uitzondering. Maar liefst 275.281 hebben een tweedehands auto’s aangeschaft. Dat is ruim 10 procent meer dan juli 2019. In heel 2020 zijn er zelf iets meer tweedehands auto’s verkocht van in topjaar 2019.

Elektrische auto’s

Een goede deal voor een tweedehands EV is nog nauwelijks vindbaar. Althans, dat zou je uit de beschikbare subsidiepot op kunnen maken. Nog bijna 6 miljoen euro subsidie is er beschikbaar voor de tweedehands elektrische auto. Volgens verschillende autoverkopers is er wel meer interesse voor een EV-ocassion, maar is de prijs nog steeds een issue, ook als je rekent met de 2000 euro subsidie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *