Letselschade na een auto-ongeval? Dit moet je regelen

Is er sprake van letselschade na een auto-ongeluk? Dan is dat natuurlijk heel erg naar. In dit artikel deelt mr. Maaike de Vries, advocaat verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht bij De Haan advocaten & notarissen, haar tips voor leaserijders wanneer er sprake is van letselschade na een auto-ongeval.

1. Ga naar een arts (of laat je daarheen brengen)

Het is natuurlijk het belangrijkste dat je zo goed mogelijk herstelt. Voor advies daarover ben je bij een arts op de beste plek. Maar ook juridisch kan dit van belang zijn, zodat later geen discussie ontstaat over de vraag of het letsel door het ongeval is veroorzaakt.

2. Maak foto’s van de plaats van het ongeval en noteer gegevens van eventuele getuigen

Het is belangrijk om foto’s te maken op de plaats van het ongeval en de persoonsgegevens van eventuele getuigen te noteren. Op deze manier kun je de eventuele aansprakelijkheid makkelijker aantonen. Let natuurlijk goed op of het veilig genoeg is om foto’s te maken.

3. Stel de wederpartij schriftelijk aansprakelijk

Er kunnen verschillende partijen aansprakelijk zijn, vaak de eigenaar van de andere auto, maar soms ook een werkgever. In veel gevallen is het goed om in dit stadium een letselschadeadvocaat inschakelen, om te voorkomen dat er in een brief verkeerde dingen staan. Je kunt kosteloos en vrijblijvend contact opnemen met een letselschadeadvocaat.

4. Bewaar facturen goed en noteer afspraken in een agenda of dagboek

Zorg ervoor dat je facturen en andere betaalbewijzen goed bewaart. Op deze manier kun je de schade goed bijhouden. De kosten die je maakt, zullen moeten worden vergoed door de aansprakelijke partij.

5. Een tip vooraf (zeker voor zelfstandigen): sluit een inzittendenverzekering af

Een inzittendenverzekering is geen verplichte of direct noodzakelijke verzekering. Deze sluit je vooral voor jezelf als bestuurder af. Passagiers kunnen eenvoudig een claim leggen bij de verzekeraar van de auto. Maar als bestuurder ben je meestal niet gedekt bij een eenzijdig ongeval. Dan biedt een inzittendenverzekering uitkomst.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.