Vier tips bij letsel(schade) na een auto-ongeval

Een ongeval zit in een klein hoekje en helaas krijgt vrijwel iedereen in zijn leven te maken met schade en de vergoeding hiervan. In de meeste gevallen is er gelukkig slechts sprake van materiële schade. Als je echter als gevolg van een auto-ongeluk geconfronteerd wordt met letsel, kan dat je leven totaal veranderen. Naast de fysieke en emotionele gevolgen heeft dit vaak ook financiële consequenties.

In dit artikel, deel ik graag enkele belangrijke tips met jou, wanneer er sprake is van letsel als gevolg van een auto-ongeval:

1. Leg de feiten vast

Wie is er aansprakelijk voor het ongeval? Leg zoveel mogelijk feiten vast. Maak foto’s. Zorg ervoor dat getuigen van het ongeval een verklaring afleggen. Vul het schadeformulier volledig in en vraag eventueel het proces-verbaal op.

2. Raadpleeg de huisarts

Heb je na het auto-ongeval lichamelijke klachten? Ga dan zo snel mogelijk naar de huisarts. Hij of zij legt de klachten vast in het medisch dossier. Dit voorkomt discussie achteraf.

3. Houd de gemaakte kosten bij

Houd vanaf het moment dat je het letsel hebt opgelopen bij welke kosten je hierbij maakt. Denk hierbij aan reiskosten in verband met ziekenhuisbezoek, kosten voor medicijnen, ingeschakelde huishoudelijke hulp, opvang voor uw kinderen, eigen risico van uw ziektekostenverzekering, gederfde inkomsten, etc. Bewaar de rekeningen, dit maakt het makkelijker om de kosten te verhalen.

4. Laat uw belangen goed behartigen

Als er sprake is van (blijvend) letsel, dan zullen de financiële consequenties hiervan voor rekening moeten komen van de aansprakelijke partij. Om te zorgen dat je krijgt waar je recht op hebt, is het verstandig specialistisch advies in te winnen en jouw belangen goed en deskundig te laten behartigen door een onafhankelijke partij.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *