Leaseauto getest | Renault Talisman

Via Renault Nederland, kregen wij de mogelijkheid om de Renault Talisman (Estate) uitvoerig te testen. Volgens eigen zeggen ‘een perfecte zakenauto’, dus gingen wij op onderzoek uit.

Onze eerste indruk?

Onze eerste indruk is goed. De auto heeft een heel mooi design. De lijnen zijn strak en inderdaad zakelijk. We liepen naar de auto toe en …. de deuren gingen van het slot. Fijn dat Renault nog steeds beschikt over keyless go. Van binnen is de auto verrassend ruim en comfortabel.

Hoe is de auto getest?

Meerdere collega’s, waaronder ik, hebben de auto enkele tijd ervaren. We hebben de auto enkele dagen uitvoerig getest, ermee gereden in verschillende situaties, met en zonder kinderen.

Hoe is de Renault Talisman ons bevallen?

De Renault Talisman is ons erg goed bevallen. De auto rijdt erg prettig en het door ons geteste model stond stijf van de opties. Daarnaast is de auto ontzettend ruim. Het R-Link touchscreen werkt heel goed. Ook als je wat groter bent, pas je prima zowel op de voor- of achterbank. Leuk om uit te testen was ook de stoelairco (een soort stoelverwarming, maar dan andersom), zeker omdat wij de auto hebben getest in een warme zomerweek.

Wat zijn positieve punten?

Het design van de auto is echt een pluspunt. De vierde generatie Renaults zijn ontworpen door de Nederlander Laurens van den Acker, tevens auto-ontwerper van het jaar 2016. Daarnaast is de ruimte echt een pluspunt. Een grote kofferbak, en voldoende ruimte op de achterbank. De auto is van binnen ook erg luxe uitgevoerd.

Wat zijn negatieve punten?

We vonden zelf de auto wat stug en straf geveerd (voor een Renault). Dat had iets verfijnder gemogen.

Ons eindoordeel, het leasecijfer van deze auto

Volgens mij krijgt deze auto toch zeker een 7,5.

De netto bijtelling bij de vanafprijs van 31.990 van de Renault Talisman komt ongeveer neer op 239 euro netto per maand (22% bijtelling, uitgaande van een inkomenscategorie van 40,8%). Dat is een nette prijs voor wat je krijgt. Je krijgt zeker waar voor je geld met deze auto. In dit segment en met dit leasebudget neemt de auto het op tegen onder meer de Volkswagen Passat, de Mazda 6-serie, de Peugeot 508, de Ford Mondeo en de Opel Insignia. Wat is jouw favoriet?

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *